Intensyviu eismu pasižyminčioje L. Sapiegos ir E. Ožeškienės gatvių sankirtoje keletą savaičių vairuotojus pasitikdavo laikina žiedinė sankryža. Šiuo eksperimentu siekta išsiaiškinti, ar šioje vietoje būtų tikslinga įrengti stacionarią žiedinę sankryžą.

„Artimiausiame Eismo saugumo komisijos posėdyje bus įvertinti šio eksperimento rezultatai ir bus sprendžiama, ką daryti toliau – ar pradėti stacionarios žiedinės sankryžos projektavimo darbus, ar pasilikti prie įprastinės tvarkos“, - sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, įrengus laikinąją konstrukciją vairuotojams buvo kilę šiokių tokių neaiškumų, tačiau ilgainiui kauniečiai priprato prie naujos eismo reguliavimo tvarkos ir jokių nesklandumų nebuvo.

„Tokį sprendimą organizuojant eismą šioje sankryžoje teigiamai įvertino Transporto ir kelių tyrimo instituto ekspertai“, - pabrėžė A. Pakalniškis.

Jeigu Eismo saugumo komisija nuspręs įrengti stacionarią žiedinę sankryžą, šie darbai bus vykdomi kitais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)