Lyginant 2010-uosius ir 2011-uosius metus, tiek eismo įvykių pagal kasko ir privalomąjį transporto priemonių draudimą, tiek įvykių, dėl kurių asmenims prireikė būtinosios medicinos pagalbos užsienyje skaičius augo 8 proc.

Daugiausia eismo įvykių pagal transporto draudimo rūšis 2010 metais lietuviai patyrė Rusijoje, Lenkijoje ir Norvegijoje, kas bendrai sudarė 50 proc. visų eismo įvykių už Lietuvos ribų. Tuo tarpu 2011 metais ir vėl pirmavo Lenkija. Pernai šioje valstybėje mūsų tautiečių patirtų eismo įvykių skaičius išaugo net 30 proc. Antra pagal avaringumą šalis pernai buvo Vokietija, trečia – Rusija. Norvegijoje įvykių 2011 metais ženkliai sumažėjo.

„Kelionė per Lenkijos teritoriją dažnai neišvengiama kiekvieno automobiliu į Vakarų Europą išsiruošusio keliautojo dalis. Prieš gerą dešimtmetį Lenkijos keliai kėlė siaubą kiekvienam vairuotojui. Dabar situacija geresnė, tačiau net ir nepaisant to, avarijų Lenkijos keliuose daugiausia. Apie patirtus eismo įvykius Lenkijoje sulaukiame klientų pranešimų kone kasdien, o žalų dydis siekia nuo kelių ar keliolikos tūkstančių iki dešimčių ar šimtų tūkstančių litų, priklausomai nuo eismo įvykio sudėtingumo. Neabejotinai skaudžiausi yra tie įvykiai, kurių metu sužalojami asmenys“, - sakė BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją