Naujienų portalas Etaplius.lt sulaukė šiaulietės Giedrės laiško, kuriame ji pastebi, kad miesto centre vėl kitokia automobilių stovėjimo apmokėjimo tvarka. Moteris sako, kad anksčiau sumokėjus didesnę kainą už stovėjimą, pavyzdžiui, įmetus 0,50 Eur į parkomatą, automobilį galėdavai palikti valandai, kaip, beje, ir įmetus 0,30 Eur. Skirtumas tik tas, kad sumokėjus didesnę sumą, grąžos negaudavai, o ilgiau stovėti negalėdavai.

Žmonės yra siūlę laiką skirstyti mažesniais intervalais, pavyzdžiui, po 20 min ir suteikti galimybę mokėti už jas 0,10 Eur.

„Neseniai pastebėjau, kad įmetus 0,40 Eur jau leidžia stovėti 20 min ilgiau ir tai rodo išspausdintas kvitas. Klausimas, kieno kišenėje atsiduria pinigai, kurie anksčiau su grąža nebuvo atiduoti gyventojui? – retoriškai klausia Giedrė. - Kokia tvarka vadovaujantis dabar jau pratęsiamas stovėjimo laikas?“

Apmokėjimo tvarkos pakeitimai turėtų būti svarstomi miesto tarybos posėdyje ir čia jiems arba pritarta, arba ne. „Jeigu be svarstymo tarybos posėdyje galima tokius pakeitimus daryti, tai kitą kartą galės vėl pakelti kainą nieko nesakę. Kaip taip gali būti?“ – svarstė moteris.

Portalas susisiekė su Šiaulių miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyr. specialistu Linu Grikšu. Jis teigė, kad tvarka nesikeitė, jokių pakeitimų dėl apmokėjimo tvarkos nebuvo daryta ir su tokiu atveju jis nebuvo susidūręs. Tiesa, ir artimiausiame miesto tarybos posėdyje šis klausimas nebus svarstomas. Nusiuntus el. paštu kvitų pavyzdžius, komentaro, kodėl taip yra nesulaukėme.

Susisiekus su parkomatus Šiauliuose administruojančia UAB „Stova“ apie naują tvarką taip pat nieko nepavyko sužinoti, mat už tai atsakingas žmogus yra išvykęs į komandiruotę ir atsakyti galės vėliau.