Pirmoje publikacijoje – mokinių išlaikymo iš pirmo karto gausiausios – B kategorijos – egzaminą rezultatai pagal mokyklas, kuriose būsimieji vairuotojai buvo rengiami. Žemiau pateikiama geriausių visos šalies mastu mokyklų lentelė, taip pat paspaudę ant atskirų nuorodų galėsite atsidaryti mokyklų rezultatus pagal apskritis.

Vertinimo metodika

Prieš pradedant Lietuvos vairavimo mokyklų palyginamąjį vertinimą buvo apklausta 30 skirtingų interesų grupių: pradedant Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacijos, Valstybinės kelių transporto inspekcijos, Valstybės įmonės „Regitra“ ekspertais ir baigiant atskirų vairavimo mokyklų vadovais, instruktoriais ir, žinoma, mokiniais.

„Jų buvo teirautasi, kurie kriterijai geriausiai atskleidžia vairavimo mokyklų kokybę, kokybės ir kainos santykį ir kurie aspektai labiausiai padeda apsispręsti renkantis vairavimo mokyklą. Iš viso buvo paminėta per 20 kriterijų: pradedant kaina ar draugų rekomendacijomis ir baigiant tuo, ar vairavimo mokykla yra socialiai atsakinga. Tačiau dalies kriterijų neįmanoma unifikuoti, todėl tyrimui nuspręsta naudoti tik palyginamus dydžius“, – teigė žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Sarafinas.

Kadangi skaitytojams vieni parametrai gali būti labiau reikšmingi, kiti – mažiau nei sudarytame reitinge, jiems bus pateikiamos visos sudėtinės reitingo dalys, parametrai ir pjūviai, kad kiekvienas galėtų susidaryti savo vertinimą pagal jam svarbius kriterijus ir svorius.

B kategorijos egzamino rezultatai

Skaičiuojant rezultatus buvo remiamasi oficialiais „Regitros“ 2013-2016 metų egzaminų laikymo duomenimis. Vertinimo kriterijus paprastas – kiek kiekvienos mokyklos mokinių procentine išraiška išlaikė egzaminą iš pirmo karto.

„Atkreipsime dėmesį, kad iš pirmo karto B kategorijos vairavimo egzaminą Lietuvoje išlaiko vidutiniškai 40-42 proc. vairavimo mokyklų mokinių, o kiti dar turi mokytis papildomai“, – pastebėjo G. Sarafinas.

Dažniausiai egzaminą iš pirmo karto Lietuvoje išlaiko IĮ „Vairuok“ auklėtiniai – 76,7 proc. arba gerokai daugiau nei šalies vidurkis. Antroje pozicijoje pagal šį rodiklį atsidūrė Jovito Stankevičiaus IĮ, trečioje – UAB Laukininkų vairavimo mokykla.

Žemiau pateikiama geriausių pagal auklėtinių B kategorijos egzamino išlaikymą iš pirmo karto visos šalies mastu mokyklų lentelė, taip pat paspaudę ant atskirų nuorodų galėsite atsidaryti mokyklų rezultatus pagal apskritis.
B kategorijos rezultatai pagal mokyklas

Kitose publikacijose apžvelgsime A ir C kategorijų rezultatus, bendrą mokyklų reitingą ir pateiksime efektyviausių instruktorių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)