Patys TA centrų vadovai nesiima prognozuoti, kiek automobilių nuo kovo sugriežtėjusius apžiūros reikalavimams bus pripažinti netinkamais naudoti, tačiau aišku, juos teks skaičiuoti ne vienetais, rašo „Vakarų ekspresas“.

Žadama, kad kovo 1-ąją įsigaliojus naujiems Techniniai motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, atidžiau bus vertinama išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema, vadinamieji katalizatoriai, taip pat griežtėja reikalavimai priekiniams žibintams – nuo šiol privalomai bus tikrinamas žibintų aukščio lygio reguliatoriaus veikimas (anksčiau jie tikrinti tik būdami vienoje padėtyje), stiklo valytuvai privalės švariai valyti visą valomą plotą, tinkamai veikti stiklo valytuvų plovikliai ir kt.

„Bene daugiausiai naujovių atsiranda tikrinant visos vairavimo sistemos veikimą. Patikrinimas bus atliekamas susukant vairuojamuosius ratus iki kraštinių padėčių į kairę ir į dešinę, kai ratai yra pakelti arba pastatyti ant specialių sukamųjų stovų, kartu bus patikrinta ratų guolių, ratų ir padangų būklė apžiūrint sukamą (besisukantį) ratą ir panašiai“, – nieko malonaus nežada TA paslaugas Klaipėdos regione teikiančios įmonės „Transkona“ generalinis direktorius Paulius Pleskovas.

Jis nesiima prognozuoti, kiek vairuotojų bus nuliūdinti griežtesnių TA rezultatų.

„Klaipėdos regione iš pirmo karto TA praeina apie 55 proc. automobilių. Kaip kis šis skaičius nuo kovo, nespėliosiu. Gal daugiau atkris senesnių automobilių? Prognozuoti sunku – pavyzdžiui, vairo sistemas mes jau seniai tikriname itin kruopščiai, todėl kol kas sunku pasakyti, kaip viską pakeis griežtesnė apžiūra“, - sako įmonės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (433)