Tokie informaciniai stendai ir ženklai padės užtikrinti, kad automobiliai į paženklintas vietas nebus statomi, todėl gyventojai, kilus gaisrui, turėtų greičiau sulaukti ugniagesių gelbėtojų pagalbos, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Ketvirtadienį Vilniuje, prie Žirmūnų gatvės 93 numeriu pažymėto daugiabučio gyvenamojo namo, pastatytas vienas tokių skydų. Jį įrengti iniciatyvos ėmėsi Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba kartu su Vilniaus miesto savivaldybe.

Kaip teigė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis, specialiajam transportui skirtos vietos bus dažnai tikrinamos, o gyventojai, kurie prie šio ženklo statys savo automobilius, bus baudžiami.

Žirmūnų gatvės 93 namo bendrijos pirmininkė Jolanta Aidukaitė sakė, kad toks ženklas prie šio namo – būtinybė.

„Kaip gali prie šio namo privažiuoti gaisrinė technika, jei čia yra statomi net trijų daugiabučių namų gyventojų automobiliai? Būna, kad net su dviračiu prie jo neįmanoma privažiuoti“, - teigė pirmininkė.

Per pastarąjį dešimtmetį Žirmūnų gatvės 93 daugiabutyje kilo net 23 gaisrai.

2007 metais šiame name kilo tragiškiausias gaisras sostinėje, per jį žuvo šeši žmonės, o 23 gyventojai (tarp jų ir devyni vaikai) apsinuodijo dūmais ar apdegė. Tarp žuvusiųjų buvo poetas ir scenaristas Mantas Gimžauskas, fotografas ir poetas Remigijus Audiejaitis, buvęs Seimo narys Petras Šakalinis.

Tąkart ugniagesiai prie degančio namo negalėjo greitai privažiuoti, nes jo kieme buvo sustatyti gyventojų automobiliai. Kelios sugaištos minutės buvo lemtingos, todėl ugnies apsuptyje atsidūrusių gyventojų nespėta išgelbėti.

Teisėsaugos pareigūnams tik po aštuonerių metų pavyko sulaikyti Žirmūnuose kilusio tragiško gaisro galimą kaltininką. Jaunam vyrui pareikštas įtarimas dėl tyčinio nužudymo nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu. Jis laikomas suimtas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)