Kaip skelbia šalies spauda, nuo minėtos dienos šis popierinis priedas nebegalios. Vairuotojų ir automobilių licencijavimo agentūra (DVLA) taip pat nebeišdavinės popierinio priedo, kuriame iki šiol buvo registruojamas vairuotojo stažas, nusižengimai bei nurodoma kita svarbi informacija, su naujai išduodamais vairuotojo pažymėjimais.

Tačiau vairuotojams, ypač ketinantiems keliauti į užsienį, patariama neskubėti išmesti popierinio priedo, nes jo gali prireikti užsienyje norint išsinuomoti automobilį.

Atsisakant popierinio vairuotojo pažymėjimo priedo siekiama supaprastinti esamą sistemą. Nuo birželio 8 d. visa informacija apie konkretaus vairuotojo sukauptus baudos taškus ir jam skirtas nuobaudas už kelių eismo taisyklių pažeidimus bus tik internete – DVLA sistemoje.

Vairuotojai perspėjami, kad pakeitimai gali sukelti problemų užsienyje norinti išsinuomoti automobilį, kadangi iki šiol automobilių nuomos kompanijos informaciją apie vairuotoją tikrindavo pagal popierinį priedą.

Nuo birželio 8 d. į užsienį ketinantys vykti vairuotojai turės nueiti į DVLA puslapį, įvesti savo duomenis ir gauti specialų kodą, kurį galės nurodyti automobilių nuomos kompanijai. Tiesa, kodas galios tik 72 valandas, tad keliautojai gali būti priversti gauti naują kodą, jeigu keliaus ilgiau.

Taip pat baiminamasi, kad automobilių nuomos kompanijos Europoje yra nepakankamai informuotos apie numatomus su vairuotojo pažymėjimo popieriniu priedu susijusiais pakeitimais JK, tad Britanijos gyventojams gali kilti problemų.

Verta paminėti, kad ir ne visi JK gyventojai žino apie artėjančius pokyčius. Neseniai atlikta vairuotojo apklausa parodė, kad net 55 proc. vairuotojų nežino apie birželio 8 d. įsigaliosiančią naujovę.

Visa informacija apie su vairuotojo pažymėjimu susijusius pakeitimus pateikiama šiame vaizdo klipe: