Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas taryboje nurodė, kad greičio matuoklių nėra visiškai atsisakoma, tačiau ketinama iš naujo vykdyti konsultacijas su policija, ar miestui reikia stacionarių, ar kilnojamųjų matuoklių.

Kaip sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, lėšas greičio matuokliams numačiusios buvusios valdžios ir šios kadencijos valdančiųjų nuomonės dėl matuoklių paskirties išsiskyrė.

„Mūsų nuomone, greičio matavimo priemonės turi tarnauti ne kaip pinigų surinkimo automatai, o kaip prevencinė priemonė, padedanti užtikrinti kauniečių saugumą“, - sakė jis.

Pernai lapkritį praėjusios kadencijos taryba vienbalsiai pritarė tam, kad būtų įsigyta dešimt greičio matavimo prietaisų. Aštuonis stacionarius ir du mobiliuosius greičio matuoklius planuota pastatyti avaringiausiose miesto vietose. Iš viso per trejus metus ketinta įrengti 30 greičio matuoklių mieste.

Kauno kelių policijos atstovai savivaldybės Eismo saugumo komisijai buvo pateikę 50 sudėtingiausių ir problemiškiausių vietų mieste sąrašą. Šiuo metu Kaune veikia tik vienas greičio matuoklis - Pašilės gatvėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)