Skatindami atsakingumą kelyje ir rūpindamiesi pėsčiųjų, ypatingai rugsėjį pradedančių lankyti mokyklas vaikų, saugumu gatvėse, pareigūnai drausmins pėsčiųjų negerbiančius vairuotojus, taip pat ir pėsčiuosius, nesilaikančius Kelių eismo taisyklėse jiems nustatytų reikalavimų.

Bus atkreiptas dėmesys į šalia vaikų mokymo ar ugdymo įstaigų, keliuose, vedančiuose į minėtas įstaigas, esančias pavojingas, intensyviu pėsčiųjų eismu pasižyminčias pėsčiųjų perėjas.

Prieš naujų mokslo metų pradžią norima priminti vairuotojams apie jų pareigas pėstiesiems. Vairuotojai pratinami būti ypatingai atidūs pėsčiųjų perėjose, kurios yra kelio ruožuose prie vaikų įstaigų (mokyklos, žaidimų aikštelės ir pan.), kur važiuojamojoje dalyje gali būti vaikų, pažymėtose kelio ženklu „Vaikai“.

Vairuotojams primename, kad Kelių eismo taisyklių 24 p. nustatyta, kad transporto priemonių vairuotojai privalo imtis papildomų atsargumo priemonių, jeigu kelyje yra vaikų.

Kelių eismo taisykles pažeidusiems vairuotojams ir pėstiesiems bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)