„Noriu atsiprašyti tų žmonių, kurie pateko į keblią situaciją, kur nebuvo išdiskutuota įstatymo pataisa“, - trečiadienį Žinių radijui sakė Loreta Graužinienė.

Ji pripažino, kad įstatymo teikėjai ir Seimas, siekdamas išspręsti problemas dėl neeksploatuojamų ar į užsienį išvežtų automobilių registracijos, nepagalvojo apie tam tikras kelių eismo dalyvių grupes.

„Spręsdami šią pataisą, šias problemas, Seimo nariai nepagalvojo apie kitą sluoksnį - motorolerių savininkus, motociklų, priekabų savininkus, kurių žmonės neeksploatuoja visus metus. Todėl aš manau, kad mes, kaip Seimas, turime prisiimti atsakomybę, kad ne taip giliai išdiskutavome“, - sakė L.Graužinienė.

Loreta Graužinienė
Ji priminė, jog šiuo metu padėtį taisyti rengiasi Vidaus reikalų ministerija (VRM), taip pat yra pateiktos pataisos Seime.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas antradienį nurodė supaprastinti išregistruotų automobilių sugrąžinimą į registrą, taip pat ministerija ketina teikti Seimui įstatymo pataisas, kuriomis būtų pakoreguotos nuostatos dėl sezoniškai eksploatuojamų transporto priemonių išregistravimo.

Valstybinė įmonė „Regitra“ nuo pirmadienio pradėjo išregistruoti automobilius, kuriems liepos 1 dieną dėl neatliktos techninės apžiūros ar pasibaigusio automobilio draudimo buvo sustabdytas leidimas dalyvauti eisme. Tokių automobilių savaitės pradžioje buvo apie 880 tūkstančių.

Automobiliai, kuriems buvo sustabdytas leidimas, turėjo per 90 dienų atlikti privalomąją techninę apžiūrą ir apdrausti automobilį. Tai atlikusiems, leidimo sustabdymas panaikintas automatiškai.

Taip pat savininkai galėjo pareikšti pageidavimą sustabdyti leidimą dalyvauti eisme vieneriems metams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)