LRT RADIJO klausytoja domisi, ar grįžusi iš užsienio ji turėtų perlaikyti egzaminą vairuotojo teisėms gauti. „Teisių galiojimas baigėsi 2013 m., bet 2012 m. išvykau į užsienį, man jos buvo nereikalingos. Neseniai grįžau į Lietuvą, todėl noriu žinoti, ar teises turiu perlaikyti, ar užtenka jas pasikeisti?“ – klausia ji.

A. Juodytė tvirtina – iš užsienio grįžę žmonės vairuotojo teisių nepraranda, tad perlaikyti egzamino nereikia. Pasak jos, LRT RADIJO klausytoja turėtų pasikeisti nebegaliojantį vairuotojo pažymėjimą į galiojantį. Tai padaryti galima bet kuriame „Regitros“ padalinyje.

„Keičiant pažymėjimus svarbu pateikti galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir turėti medicininę sveikatos patikrinimo pažymą. Jei moteris turi savo senąjį vairuotojo pažymėjimą, tegul atsineša ir jį“, – pataria „Regitros“ atstovė.

A. Juodytė sako, kad teisė vairuoti prarandama, jei užsienio šalyje padaromas koks nors eismo pažeidimas. „Esant laisvam asmenų judėjimui, Lietuvos piliečiai turi galimybę kitose šalyse gauti vairuotojo pažymėjimą, todėl visa informacija apie eismo pažeidimus perduodama „Regitrai“, – pabrėžia A. Juodytė.

Anot jos, aktualu ir tai, kad neseniai iš užsienio grįžę žmonės turi deklaruoti savo gyvenamąją vietą ir pateikti dokumentus apie asmeninius arba darbo ryšius su Lietuva.