Kaip rodo 10 000 respondentų atsakymai, vairuotojai prisipažįsta dažniausiai nuolatos viršijantys leistiną greitį – tokių apklausoje dalyvavusių respondentų yra daugiau kaip 65 procentai. Visų kitų pažeidimų vairuotojai prisipažįsta darantys gerokai mažiau, tačiau antroje vietoje net 10 procentų atsakė, kad nevengia prie vairo kalbėti telefonu.

Galima tik spėlioti koks iš tikrųjų yra procentas kalbančių prie vairo telefonu vairuotojų, kadangi Jungtinės Karalystės vairuotojus labiausiai erzina... vairuotojai, kalbantys telefonu – tokių atsakymų buvo net 29 proc.

Tuo tarpu labiausiai erzinančių įpročių vietoje yra važiavimas antra eismo juosta kai yra laisva pirmoji – šią priežastį paminėjo 24 procentai atsakiusiųjų. Lygiai tiek pat (24 proc.) vairuotojų piktinasi, kai jų kolegos prie vairo neįjungia posūkio signalo, išvažiuodami iš žiedinės sankryžos.

Ketvirtoje labiausiai erzinančių įpročių vietoje liko šiukšlių iš automobilio mėtymas, penktoje – tie nemandagūs vairuotojai, kurie nepadėkoja įleisti eismo spūstyse.

Ir tikriausiai neturėtų stebinti, kad tik 4 procentai atsakiusiųjų pažymėjo, kad juos erzina greitį viršijantys vairuotojai. Kur jau čia nervuosiesi kai pats esi ne geresnis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)