Supratingi pirkėjai ir pardavėjai visą dėmesį sutelkė į interneto platybes. Neturėdami aiškios strategijos, pardavinėdami savo mašiną galite likti it musę kandę. „Forbes“ pateikia 9 patarimus, kaip paruošti automobilį pardavimui.

1. Nušveiskite automobilį

Atidžiai apžiūrėkite savo automobilį, tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Pirmas žingsnis prieš parduodant mašiną – išvalyti ir nuplauti ją. „Kruopščiai nuplauti automobilį itin svarbu – tai vienas lengviausių dalykų, kuriuos galite padaryti, tačiau kartu tai yra vienas svarbiausių veiksnių, – sakė „eBay Motors“ atstovas Claytonas Stanfieldas. – Juk norite padaryti taip, kad potencialūs pirkėjai į jūsų automobilį žiūrėtų kaip į geriausią“.

Iškraustykite iš salono visą asmeninį turtą. Patikrinkite daiktadėžes, bagažinę, po sėdynėmis – būkite tikri, kad išėmėte viską, ką norite pasilikti sau.

2. Nufotografuokite automobilį

Surenkite švaraus automobilio fotosesiją. Parinkite paprastą foną, nepamirškite fotografuoti tiek saloną, tiek išorę. „Patartina nufotografuoti tiek gerus, tiek blogus automobilio aspektus, kad potencialus pirkėjas, apsisprendęs susitikti, nerastų jokių siurprizų, – sakė vyriausiasis „Kelley Blue Book“ automobilių rinkos analitikas Alecas Gutierrezas. – Pirkėjai dažnai praleidžia pro akis skelbimus, jeigu nemato aiškių nuotraukų ar jeigu jam trūksta reikiamos informacijos“.

3. Nepamirškite serviso knygelės

Jeigu turite, prie automobilio pridėkite ir įrašus apie apsilankymus servise. „Įrašai apie atliktus aptarnavimus servise yra labai svarbūs, nes tai rodo, kad savininkas rūpinosi automobiliu taip, kaip priklauso“, – teigė „About.com“ naudotų automobilių skyriaus atstovas Keithas Griffinas.

4. Pasirūpinkite visais dokumentais

Išsaugokite visus dokumentus, vartotojo vadovus, brošiūras, kurias gavote pirkdami automobilį. Galbūt šiandien jūsų mašina nėra kolekcija vertybė, bet vieną dieną tai gali tapti realybe, tad bet kokia informacija gali būti naudinga.

5. Pateikite tikslius duomenis

Skelbime tiksliai pateikite visus reikiamus duomenis apie automobilį – markės pavadinimą, modelį, pagaminimo metus, įrangos sąrašą. Nurodykite, kokia yra rida. Kaip pardavėjas, turite užtikrinti ir tai aiškiai aprašyti, kad mašina parduodama tokia, kokia yra.

6. Įvertinkite kainą

Nustatykite, kiek vertas jūsų automobilis. Galite pasiūlyti savo mašiną nupirkti didelėms naudotų automobilių pardavimu užsiimančioms kompanijoms, tuomet jų pasiūlytą kainą galite laikyti kaip žemiausią. Paprasčiausias būdas įvertinti, kiek galima gauti už jūsų automobilį – skelbimuose ištirti analogiškų modelių pasiūlą.

7. Atsižvelkite į laikmetį

„Pardavėjai turi suprasti, kad automobilio vertė gali svyruoti atsižvelgiant į metų laiką, – kalbėjo vyriausiasis „Kelley Blue Book“ automobilių rinkos analitikas A. Gutierrezas. – Jeigu ketina parduoti visureigį, geriausią tai daryti žiemą, kai 4WD sistema turi itin didelę paklausą. Sportiniai automobiliai, kabrioletai ir kompaktiniai modeliai už didžiausią kainą parduodami pavasarį ir vasarą“.

8. Įvertinkite tendencijas

Aukštos degalų kainos sumažino visureigių populiarumą. „Mes jau dabar matome, kad naudoti kompaktiniai, maži, hibridiniai ir kiti ekonomiški automobiliai tampa paklausesni, nes degalų kainos vis kyla“, – teigė A. Gutierrezas.

9. Nebijokite parodyti, kad parduodate

Jeigu leisite žmonėms žinoti, kad jūsų automobilis parduodamas, daug didesnė tikimybė, kad jus aplankys sėkmė. Pasidarykite užrašą „Parduodamas“, prie jo pridėkite savo kontaktus. Palikite šį ženklą gerai matomoje vietoje, kad ir kur statytumėte automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)