Kadangi atšilus orams į gatves išvažiuoja vis daugiau dviračių vairuotojų, kurie yra lygiaverčiai eismo dalyviai, be to, dviračiu važiuoti neblaiviam taip pat draudžia įstatymai, šios priemonės metu didesnis dėmesys buvo skiriamas kaip tik jiems. Dviračių vairavimas esant neblaiviems užtraukia baudą nuo 300 iki 700 litų atsižvelgiant į nustatytą neblaivumą.

Priemonės metu nustatyti 23 neblaivūs vairuotojai, iš jų 19 – dviratininkai, o vienas vairavo mopedą. Pastarajam buvo nustatytas didžiausias 2,77 prom. alkoholio neblaivumas. Taip pat buvo nustatyti ir 7 vairuotojai, neturėję teisės vairuoti transporto priemones.

Iš viso specialios priemonės metu nustatyti 207 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjai.

Vilniuje - 23 neblaivūs vairuotojai

Kovo 17-23 dienomis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai išaiškino 23 atvejus, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai. Vien per penktadienį - sekmadienį policijai įkliuvo 18 neblaivių vairuotojų. Per praėjusią savaitę septyni vairuotojai sukėlė eismo įvykius, kurių metu buvo apgadintos transporto priemonės.

Policijos pareigūnai primena, kad dėl alkoholio poveikio sulėtėja žmogaus reakcija ir refleksai, todėl jis daug lėčiau reaguoja į kliūtį kelyje, nebegali priimti tinkamų sprendimų. Net ir nuo nedidelio alkoholio kiekio pablogėja vairavimo įgūdžiai, tad vairuotojai prašomi nerizikuoti savo ir kitų žmonių gyvybėmis. O kiek vairuotojai sąmoningi, kaip saugo savo bei kitų gyvybes ir laikosi įstatymų, bus galima pamatyti ateityje, nes tokios policinės priemonės bus vykdomos nuolatos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)