Balandžio 28-gegužės 4 dienomis policija išaiškino 631 vairuotojų ir keleivių saugos diržų nenaudojimo atvejį, tarp jų 563 - vairuotojų pažeidimai, 18 vaikų vežimo automobiliuose taisyklių pažeidimus, 12 motociklų vairuotojų ir keleivių, taip pat 4 mopedų vairuotojų saugos šalmų nenaudojimo atvejus. Nustatyti ir 6 dviračiais važiavę asmenys, kurie neturėjo atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų.

Gegužės 1-4 dienomis reidų metu šalies keliuose policijos pareigūnai, patikrinę 7 677 vairuotojų blaivumą, išaiškino 148 neblaivius vairuotojus. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 58 vairuotojams, vidutinis - 65 ir sunkus girtumas - 25 vairuotojams. Dar 66 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Tarp Kelių eismo taisyklių pažeidėjų – ir 118 neblaivių dviračių vairuotojų bei 6 neblaivūs vadeliotojai.

Daugiausia neblaivių vairuotojų - 25 išaiškinti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Kauno - 24, Klaipėdos - 15, Panevėžio ir Utenos - po 14, Telšių - 13.

Neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia nustatyta Šiaulių ir Klaipėdos apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose - atitinkamai 21 ir 20.

4 neblaivūs vadeliotojai įkliuvo Šiaulių apskrities policijos pareigūnų prižiūrimoje teritorijoje, 2 - Alytaus.

Atkreipiamas dėmesys, kad šią savaitę, gegužės 5-11 dienomis, policijos pareigūnai vykdo važiavimo greičio, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolę. Policija pabrėžia, kad nelieka nepastebėti ir kiti nedrausmingi eismo dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)