Šiemet tarp pretendentų taip pat netrūko miesto visureigiais vadinamų modelių ir vienas tokių yra rugsėjį debiutavęs „Mercedes-Benz GLC“, prasibrovęs į konkurso finalininkų septynetuką.

Elegantiškas tiek išorėje, tiek viduje mersedesas sukurtas pirmtako GLK pagrindu. Turint omeny pastaruoju metu vokiečių gamintojo dizainerių kryptį agresyvesnių formų link, šis vidutinio dydžio SUV automobilis atrodo švelnesnių bruožų.

„Jeigu dama klaustų, kokį automobilį pasirinkti, rekomenduočiau „Mercedes-Benz GLC“, – galbūt ir dėl šios priežasties nedvejojo konkurso komisijos narys, Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Salonas – būdingai šiai markei rafinuotas. Čia malonios akiai medžio ir odos apdailos, lengvai perprantama multimedijos sistema, patogus visų funkcijų valdymas.

„Mercedes-Benz“ tradiciškai siūlo galybę saugumo sistemų: apsaugos nuo avarijų automobilio galu, pėsčiuosius fiksuojančią ir automatiškai stabdymo efektyvumą sustiprinančią arba tiesiog autonomiškai automobilį stabdančią sistemas, išlaikymo vienoje eismo juostoje sistemą bei kitas.
"Mercedes-Benz GLC"

Be įprastų dyzelinių ir benzininių modelių su visų varančiųjų ratų pavara bus galima rinktis ir hibridinį. Nepaisant švelnesnių bruožų dizaino, automobilis nesunkiai pasiverčia dinamiška transporto priemone dėl efektyvių variklių. Lietuvoje šiuo metu siūlomi du dyzeliniai 170 ir 204 AG motorai bei turbobenzininis 211 AG agregatas.

Neaukodamas jų dinaminių savybių gamintojas sugebėjo vidutiniškai 19 procentų padidinti ekonomiškumo rodiklius. Teigiama, kad geresnė automobilio aerodinamika, panaudoti lengvieji metalai ir variklių efektyvumas leidžia ne tik sumažinti degalų sąnaudas, bet ir tiek pat sumažinama oro tarša. Su Lietuvoje siūlomais motorais „Mercedes-Benz GLC“ vidutiniškai vartos tik 5-6,5 litro kuro šimtui kilometrų.
"Mercedes-Benz GLC"

Visi „Mercedes-Benz GLC“ automobiliai siūlomi su keturių varančiųjų ratų pavara.

„Tai išvaizdus, gerai įrengtas, optimalaus dydžio automobilis su efektyviais varikliais. Be to, jis komfortiškesnis už „BMW X3“ ir „Audi Q5“, – apibendrino V. Valiukevičius.

„Mercedes-Benz GLC“ automobilis kainuoja nuo 44500 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)