Šio automobilio įrangoje yra automatinė automobilio pastatymo sistema, automatinė automobilio stabdymo sistema, variklių gamoje – pasirinkimai nuo 1.0 l motoro iki hibridinės jėgainės. Vis dėlto tai yra dalykai, kuriuos turi ir konkurentai. O štai pripučiamų saugos diržų gale sėdintiems keleiviams neturi niekas. Kadangi automobiliuose gale sėdintiems nesiūlomos saugos pagalvės, avarijos atveju diržuose esantys pirotechniniai elementai vos per kelias sekundės dalis pripučia diržus, kurie gerokai sumažina keleivių patiriamas perkrovas.

Bene labiausiai akį traukiantis dizaino akcentas – plačios, trapecijos formos variklio grotelės, kurios primena „Aston Martin“ automobilius. Pastaruosius labai mėgsta legendinis agentas Džeimsas Bondas, tad galima spėti, kad jeigu jis turėtų šeimą, neabejotinai rinktųsi naująjį „Mondeo“. Beje, ankstesnės kartos modelis jau yra pasirodęs viename iš filmų apie Dž. Bondą.

Iš tiesų „Ford Mondeo“ debiutas Europoje užtruko – Amerikoje siūlomas jo atitikmuo „Fusion“ pasirodė 2012 m., o europiečius jis pasiekia tik 2014-ųjų pabaigoje. Gamintojai tvirtina, kad taip nutiko dėl to, kad „Mondeo“ gamyba buvo perkelta iš Belgijos Genko miesto į Ispanijos Valensiją.

„Metų automobilio 2015“ konkurse dalyvaujantis „Mondeo“ turi 2.0 l, 180 AG dyzelinį variklį, o šios versijos kaina – 122 073 Lt. Pradinė modelio kaina Lietuvoje – 76 271 Lt.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)