Vieni kuria mažai riedėjimui besipriešinančias padangas iš specialaus gumos mišinio, kiti argumentuoja jų produkcijos ilgaamžiškumą, tačiau vis garsiau kalbama apie išvis naujos technologijos padangos ir rato kūrimo technologiją.

Naujoji koncepcija jau išbandyta realybėje ir visiškai pateisino savo lūkesčius. Jos esmė – padanga yra ne slėginė, tad jai visiškai nereikia oro. Ji visuomet yra optimalios formos.
Unikali guminių stipinų struktūra visiškai atlaiko transporto priemonės masę ir apkrovas, patiriamas kelyje. Joms nereikia oro, tad priežiūros laikas trumpėja. Taip pat atkrenta pradūrimo galimybė. Apskritai jų patvarumas yra stebinantis. Jei pradūrus įprastą padangą tenka stoti ir ją keisti kita, tai kai kurios naujosios padangos net užvažiavus ant standartinės minos leis jums toliau tęsti kelionę nors ji ir bus pažeista.

Ši ypatybė ne itin džiugina policijos pareigūnus, kurie puikiai supranta, kad bėglių stabdymas šaudant į padangas taps bevertis.

Standartinis ratas susideda iš 4 komponentų: padangos, ratlankio, oro ir ventilio. Naujoji padanga yra primontuota prie ratlankio ir iš esmės sudaro vientisą gaminį.

Kaina ir ekologija

Kitas svarbus aspektas yra jos ekologiškumas. Dauguma padangų yra brangios dėl žaliavų kainų, o naujosios padangos gali būti perdirbtos ir vėl panaudotos kaip žaliava. Tai turėtų padaryti jų kainą konkurencingą.

Sintetinė derva esant aukštai temperatūrai yra skysta ir gali būti perdirbta į įvairiausios formos gaminius. Atvėsus ji sukietėja. Apdirbinėti ją temperatūroje, kaip ir stiklą, galima daugybę kartų, tad ji itin tinkama perdirbti. Be to, ši specialiai padangose naudojama medžiaga yra 100 proc. perdirbama.
Minusai ir abejonės

Nepaisant visų naujojo produkto privalumų, vis tik išlieka keletas klausimų, susijusių su naujųjų padangų eksploatacija. Visų pirma atviros skylės šonuose anksčiau ar vėliau bus užpildytos sniegu ar purvu, o tai išbalansuos ratus. Tad ši problema turėtų būti kažkaip sprendžiama.

Kitas klausimas, kurį užduotų mechanikai yra: ar norint pritaikyti šias padangas transporto priemonei, nereikia padaryti pakabos pakeitimų? Ar guminė vidaus struktūra nepablogės bėgant laikui ir kaip ji reaguos į šaltį? Galų gale ar pirkėjai priims jos dizainą ir pasitikėdami pirks naują gaminį?