Organizatorių teigimu, tai puiki proga susipažinti ir artimai pabendrauti su gyvomis Lietuvos automobilių sporto legendomis. Geriausi mėgėjų turnyro lenktynininkai bus apdovanoti prizais, o nugalėtojo laukia pagrindinis turnyro trofėjus – „Bridgestone“ padangų komplektas.

„Motyvų priimti mūsų laidos iššūkį ir startuoti „Autopiloto“ kartingų turnyre daugiau nei pakankamai. Visų pirma, tai puiki proga gauti adrenalino dozę lenktyniaujant, patobulinti sportinio vairavimo įgūdžius ir, ką gali žinoti, galbūt atrasti naują savo talentą. Visų etapų metu kviesime patyrusius automobilių sporto trenerius, kurie stebės kovas trasose. Keletas gabiausių turnyro dalyvių, kuriuos išsirinks treneriai, gaus tikrai pavydėtiną dovaną – jiems bus surengtos asmeninės treniruotės “, – sakė šio projekto sumanytojas, „Autopiloto“ laidos vedėjas Ramūnas Fetingis.

Panašiai samprotauja ir patyręs automobilių sporto renginių organizatorius bei treneris Darius Jonušis. Jo manymu, tai puiki galimybė parodyti savo talentą ir būti pastebėtam specialistų. Šiuo metu jis treniruoja geriausią Lietuvos lenktynininką Kazimierą Vasiliauską.

Pagrindinė uždarų patalpų kartingo turnyro idėja – suburti automobilių sporto mėgėjus. Siekiant, kad kovos trasoje būtų sąžiningesnės ir labiau intriguojančios, atskirose klasėse varžysis profesionalai bei merginos. Be to, bus vedama ir komandinė įskaita, todėl turnyre galės susikauti klasė prieš klasę, kolegos iš konkuruojančių įmonių ir t.t.

Emocijų pridės ir tai, kad Kaune esantis „Vilko“ kartodromas – visiškai naujas. Niekam nežinoma ir dar neišstudijuota trasa visiems bus vienodai didelis galvosūkis, padėsiantis išaiškinti universaliausią sportininką.

Organizatoriai pabrėžia, kad lenktynės vyks dviem būdais. „Battery“ kartodrome Vilniuje dalyvių užduotis bus per kuo trumpesnį laiką įveikti trasą, o Kaune, „Vilko“ kartodrome, teks medžioti varžovų lenkimui tinkamas progas – čia laimės pirmas kirtęs finišo liniją.

Svarbu ir tai, kad skirtingose trasose bus lenktyniaujama skirtingais kartais – Vilniuje visi vairuos varomus elektros variklių, o Kaune teks varžytis mašinomis su benzininiais jėgos agregatais.

Daugiau informacijos apie lenktynes galima rasti www.batterykartodromas.lt arba www.kartai.lt

„Autopiloto“ kartingo turnyro etapai:

1-as etapas 2010 02 07 „Battery“ kartodromas, Saltoniškių g. 9,Vilnius
2-as etapas 2010 02 14 „Vilko“ kartodromas, Raudondvario pl. 101, Kaunas
3-as etapas 2010 02 20 „Battery“ kartodromas, Saltoniškių g. 9,Vilnius
4-as etapas 2010 02 27 „Vilko“ kartodromas, Raudondvario pl. 101, Kaunas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją