Todėl miesto savivaldybė mano, kad ne vienam varšuviečiui būtų naudingiau jas nuomoti, o ne pirkti. Tokios nuomonės yra ne tik Varšuvos savivaldybės visuomeninio transporto skyriaus viršininko pavaduotojas Lukaszas Puchalskis, bet ir miesto merė Hanna Gronkiewicz – Waltz – rašo dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

Automobilių nuoma jau tampa populiari ne tik JAV, bet ir Europoje. Ypač įdomus yra Paryžiaus pavyzdys – sistema „Autobil“. Visame mieste yra 3 tūkst. elektromobilių. Juos galima išsinuomoti kas keli šimtai metrų, panašiai kaip dviračius, tačiau pirmiausiai reikia užsiregistruoti internete ir apmokėti abonementą. Nuomojamų automobilių stotyse veikia savitarna. Specialia kortele nuomotojas gauna visas paslaugas ir ja atidaro mašiną.

Varšuvoje pradžioje nuomotojams bus skirti 500-600 automobilių. Jie turės teisę važiuoti visuomeninių autobusų maršrutų juosta, galės nemokamai jas statyti apmokamose automobilių stovėjimo aikštelėse. Kadangi Lenkijos sostinėje nėra išvystyto elektromobilių apkrovos stočių tinklo, pradžioje bus nuomojamos mažai degalų naudojančios mašinos. Kol kas nežinoma automobilių nuomos kaina. Prognozuojama, kad 1 km. pravažiavimas kainuos 1 zlotą. Į šią sumą įeina ir benzino kaina. Išsinuomoti automobilį bus galima iš anksto.

Varšuvos savivaldybė tikisi, kad jai ši sistema nieko nekainuos, kadangi visas išlaidas padengs vairuotojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)