Neatidus vairuotojas ar pirmą kartą į Molo gatvę įsukęs žmogus net nesusimąstytų, ar šis ženklas yra tikras.

Paaiškėjo, kad vandalai juodais dažais iki 30 km/val. greitį ribojančiame ženkle išpiešė skaičių 80.

„Atsiųstoje nuotraukoje tikriausiai matyti nevykęs vietos gyventojų pokštas. Klaipėdoje eismą organizuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Kelio ženklas turėtų jau būti nuimtas, o vietoj jo nieko neturi būti“, – situaciją komentavo Klaipėdos kelių policijos biuro komisaras inspektorius Gintaras Kučinskas.

Tačiau savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas Viačeslavas Karmanovas tikino, kad esą girdėjo apie suniokotą ženklą.

„Teks keisti arba nuvalyti. Tačiau greičio ribojimo šioje vietoje niekas tikrai nekeitė“, – aiškino komisijos pirmininkas.

Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda tikino, jog vandalai kasmet pridaro daug žalos miestui ir jo biudžetui.

„Greičiausiai tai jaunimo darbas. Tačiau spėju, kad teks keisti visą ženklą. Tai miestui kainuos dar 250 litų“, – pridūrė L.Dūda.

Prieš savaitę vis dėlto atsirado trys nauji greitį ribojantys ženklai Liepojos gatvėje.

Jie daugybei uostamiesčio vairuotojų jau kelia įsiūtį, nes šioje vietoje anksčiau buvo leidžiama važiuoti 80 km/val. greičiu.

„Praėjusią savaitę sustatėme iki 60 km/val. greitį ribojančius ženklus. Jie atsirado todėl, jog miesto tarybos narys kreipėsi raštu, kad šioje vietoje automobilių vairuotojai neretai viršija greitį“, – tvirtino įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ vadovas Petras Kaučikas.

Teigiama, kad greičio mėgėjai toje vietoje Klaipėdos link važiuodavo net ir 100 km/val. greičiu.

„Įvažiavus į Kalotę yra ženklas, greitį ribojantis iki 60 km/val. Kiek toliau, prie Labrenciškių, pastatėme taip pat 60 km/val. greitį ribojantį ženklą. Toliau link miesto – dar du tokius pat ženklus“, – teigė P.Kaučikas.