„Tesla“ kaltina „Top Gear“ kūrėjus dėl esą surežisuoto epizodo, kuriame rodoma, kaip išsenka „Tesla Roadster“ energija.

Minėtoje laidoje, kuri buvo parodyta 2008 m. gruodį, vedėjas Jeremy Clarksonas teigė, kad nepaisant to, jog šis automobilis yra „bibliškai greitas“ ir „pirmasis elektrinis automobilis, kurį turbūt norėtumėte nusipirkti“, jo nuvažiuojamas atstumas yra ribotas.

„Nors „Tesla“ sakė, kad jis gali nuvažiuoti 200 mylių (apie 320 km), įsitikinome, kad mūsų trasoje jo energija išsenka nuvažiavus tik 55 mylias (apie 88 km), o kai energija išsenka, nėra taip paprasta jį įkrauti“, – tąkart laidoje sakė J. Clarksonas.

„Tesla“ nurodo, kad laidoje buvo parodyta, kaip automobilis yra nustumiamas į angarą, nors to esą nereikėjo daryti, nes baterijos nebuvo išsekusios. „Tesla“ teigimu, nepagrįstas „Top Gear“ tvirtinimas apie 55 mylių nuvažiuojamą atstumą yra šmeižiantis, nes tai leidžia suprasti, kad „Tesla“ apgaudinėja potencialius „Roadster“ pirkėjus.

Žemiau pateikiame minėtos laidos ištrauką:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)