Vale kantono policininkai ketvirtadienio naktį pranešė kolegoms iš Vaud kantono apie tai, kad A9 greitkelyje pastebėtas žydras automobilis su dvejomis baltomis juostomis viršuje, važiuojantis itin dideliu greičiu. Automobilį policininkai bandė persekioti, tačiau jis apvažiavo kliūtis ir bandė pasislėpti nuo tvarkos sergėtojų.

Vaud kantone policininkai užfiksavo automobilį Vilnevo miesto rajone ir pabandė sustabdyti. Tačiau pažeidėjas ir čia apvažiavo kliūtis ir pasuko Montrė link.

Kuomet Montrė centre automobilį blokavo policininkai, vairuotojas išlipo iš jo su medžiokliniu ginklu rankose. Tuomet policininkai pradėjo šaudyti. Pažeidėjas buvo nušautas, o vienas iš policininkų sužeistas į petį. Veikiausiai kulka jį kliudė atšokusi rikošetu, kadangi pažeidėjas nespėjo iššauti.

Remiantis rastais dokumentais, žuvusysis – 45-erių šveicaras, Vale kantono gyventojas. Jo automobilis registruotas tame pat kantone, tačiau per incidentą ant jo buvo rusiški numeriai, rašo RIA „Novosti“. Policijos atstovų teigimu, nušautasis nebuvo Rusijos pilietis.