Jos duomenimis, JAV pareigūnai oficialiai kreipėsi į Japonijos kompaniją, prašydami paaiškinti, kaip teroristai gauna daug naujų automobilių.

„Toyota“ atstovai atsakė neturį informacijos, kaip IS įsigyja automobilių, bet pasirengę visokeriopai paremti atitinkamą tyrimą, pažymi ABC.

Koncerno darbuotojai taip pat informavo JAV pareigūnus apie visus automobilių tiekimo į Artimųjų Rytų šalis kelius. Jie užtikrino, kad „laikosi griežtos politikos, draudžiančios parduoti transporto priemones pirkėjams, kurie gali jas panaudoti arba rekonstruoti karinei ir teroristinei veiklai“.

Tačiau „Toyota“ atstovai konstatavo, jog beveik neįmanoma griežtai kontroliuoti automobilių judėjimo nuo sandėlių iki galutinių pirkėjų.

Kaip pranešė Irako ambasadorius Jungtinėse Valstijose Lukmanas Faily, pastaraisiais metais IS teroristai įsigijo šimtus visiškai naujų „Toyota“ automobilių ir tūkstančius jau naudotų. Populiariausi modeliai – „Land Cruiser“ ir „Hilux“. Šiuos automobilius islamistai naudoja tiek karinėse operacijose, tiek teroristinėje veikloje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)