Vieni ieško malonios kompanijos ir nenuobodžių pokalbių, kiti – būdų sutaupyti, treti paprasčiausiai neturi pasirinkimo, nes viešasis transportas į kai kuriuos Dievo pamirštus užkampius užklysta itin retai. Tačiau visus kelionių autostopu dalyvius neabejotinai vienija noras reikiamą maršrutą įveikti saugiai.

Naujas portalas „BananaCar“ šią problemą gali išspręsti kone visu 100 proc. T. y. užtikrinti, kad pakeleiviai iš tiesų maksimaliai atitiks vairuotojo lūkesčius – sugebės palaikyti pokalbį viena ar kita tema, automobilio saloną paliks tokį pat tvarkingą, kokį rado kelionės pradžioje, ir paliks būtent tokius arbatpinigius, dėl kokių buvo sutarta. Savo ruožtu ieškantis pakeleivingo transporto išvengs bergždžio treplenimo šalikelėje, o tikimybę susidurti piktavališkų kėslų turinčiais veikėjais sumažins iki absoliutaus minimumo.

„Esminis skirtumas nuo panašaus pobūdžio „suflerių“ socialiniuose tinkluose – „BananaCar“ siūloma sistema leidžia žmonėms, sutarusiems dėl bendros kelionės, išvengti bet kokių nesusipratimų. Norintys naudotis jos funkcijomis visi – tiek vairuotojai, tiek bendrakeleiviai – turi nurodyti tikslius ir tikrovę atitinkančius asmens duomenis: savo vardą, pavardę, veikiantį mobiliojo ryšio telefono numerį ir elektroninio pašto adresą. Taip pat rekomenduojama įkelti savo portretinę nuotrauką, kad bendrakeleiviams nekiltų abejonių, ar su tuo žmogumi buvo susitarta. Tai keliones autostopu kilsteli į visiškai naują lygmenį, disciplinuoja, o jei visgi nutinka kas nors nenumatyto, išsiaiškinti incidento (pavyzdžiui, pamirštų ar dingusių daiktų) aplinkybes būtų kur kas paprasčiau“, – pastebėjo viena „BananaCar“ projekto kūrėjų Neringa Šukytė.

Platformos „BananaCar“ kūrėjai tikina, kad keliauti tokiu būdu bus ne tik paprasta, bet ir abipusiai naudinga. Automobilių vairuotojai, pasiūlę laisvas vietas savo mašinoje ir iš anksto susitarę dėl to, kokiais principais bus pasidalintos su kelione susijusios išlaidos, jas gali pastebimai sumažinti. Savo ruožtu keleiviai, radę jiems tinkamu laiku ir reikiama kryptimi važiuojantį automobilį, tarpmiestinius maršrutus įveikti kur kas greičiau ir patogiau – tarsi naudotųsi nuosava transporto priemone. Skirtumas tik tas, kad nereikia sukti galvos dėl automobilio priežiūros ir eksploatacijos, o pasidalinus išlaidas su vairuotoju bei kitais bendrakeleiviais, dar ir nemažai sutaupyti. Registracija, maršruto įdėjimas ir naudojimasis sistema yra nemokamas.

„BananaCar“ sistemos pagrindiniai principai yra tokie pat paprasti, universalūs ir bendražmogiški, kokius kadaise Mozė gavo surašytus į dvi akmenines plokštes ant Sinajaus kalno. Tereikia šių taisyklių laikytis ir kelionės bus saugios, greitos bei malonios“, – tikina N. Šukytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)