Kitų metų pradžioje „Formulė E“ vyks, kaip įprasta, tačiau kitų metų pabaigoje tą patį lenktynių savaitgalį vyks ir nepilotuojamų formulių varžybos. Siekdami toliau skatinti nepilotuojamų automobilių sistemų kūrimą, rengėjai ruošiasi robotizuotų formulių lenktynėms. Jos taip pat bus varomos elektros variklių.

Formulės, kurios galės įsibėgėti net iki 300 km/h, techniškai bus identiškos, tačiau varžysis autonominių sistemų kūrėjai – šiose unikaliose lenktynėse bus varžomasi tik dėl tiksliau ir greičiau veikiančių bepiločių sistemų. Taigi, tai bus pirmosios pasaulyje lenktynės, kur į automobilio valdymą niekas negalės įsikišti.

Bepilotės formulės techniškai bus tokios pačios kaip „Formulės E“, tik vietoj piloto bus sumontuota daugiau baterijų. „Formulės E“ lenktynininkams viduryje važiavimo tenka persėsti į kitą formulę, nes nepakanka baterijų galios. Autonominės formulės turėtų įveikti visą distanciją be sustojimų. Kadangi formulių viduje niekas nesėdės, atkrenta būtinybė rūpintis pilotų saugumu, todėl kai kurie išorės ir dizaino elementai skirsis nuo mums įprastų formulių.

Dalyvauti šioje bepiločių formulių klasėje bus kviečiamos tiek dabartinės „Formulės E“ komandos, tiek ir pašaliniai technologijų kūrėjai – jiems nereikės rūpintis technine bolidų dalimi. Tikimasi sudominti ir nemažai automobilių gamintojų.

„Formulės E“ 2016-2017 metų sezono metu roboformulė taps taip vadinamąja lydinčia lenktynių serija ir lenktyniaus, likus dviem valandoms iki pagrindinių varžybų. Daugiau detalių apie šias lenktynes organizatoriai žada atskleisti kitų metų pradžioje.

„Piko minutės“ transliuojamos pirmadieniais ir trečiadieniais 7.45 val.