Lygina su NBA žvaigžde

Ežerų pakrantėmis „N40“ vinguriuos su 2002 m. gamybos „Subaru Impreza WRX STI“. Bolidą pilotuos vyrų judėjimo pradininkas Algirdas Kazlauskas. Vadovaujantis judėjimo ideologija, į šturmano vietą „N40“ anksčiau paprastai sodindavo vidurinio amžiaus krizės kamuojamus vyrus, 40-ies sulaukusius klubo narius. Tačiau šįsyk padaryta išimtis – A. Kazlauskui posūkius diktuos jauna „ralistė“ iš Baltarusijos.

T. Tsyrfa yra 2011 m. Baltarusijos ralio čempionato nugalėtoja absoliučioje įskaitoje, daugkartinė Rusijos ralio čempionato prizininkė absoliučioje įskaitoje, taip pat 2011 m. tarptautinio draugystės ralio Rusijoje nugalėtoja. „Jaučiuosi kaip „Plungės Olimpo“ vadovas, kuriam iš Klivlendo pavyko patyliukais persivilioti Lebroną“, - šmaikštavo A. Kazlauskas, kartu su N40 mechanikų komanda ruošdamas „Subariuką“ testiniam ketvirtadienio greičio ruožui.

Ginčai dėl moters

Judėjimo lyderis neslepia, jog tarp klubo narių kilo daug politinių diskusijų, ar galima šturmano vaidmenį patikėti ne viduramžį perkopusiam „seniui“, kaip diktuoja klubo reglamentas, o jaunai moteriškei. „Demokratija tarė savo žodį ir man iš dešinės pasodino nepakartojamą sporto meistrę“, - pasakojo vyriausiasis vyrų autoklubo pilotas.

Demokratinį klubo balsavimą šiuo subtiliu klausimu protokolavęs Andrius Petruškevičius pasakojo, jog Tatjanos kandidatūrą nutarta palaikyti įvertinus moters svarbą vyro gyvenime. „Lietuvos vyrai gyventų žymiai ilgiau ir laimingiau, jei dažniau moterų klausytų, kada važiuoti tiesiai, kada sukti į dešinę ir kodėl į kairę geriau iš viso nesukti, – klubo politinę poziciją dėstė A. Petruškevičius. – Taigi nusprendėme, kad vyrų klubui bus didelė garbė, jei ekipažo smegenimis šiose lenktynėse taps automobilių sporte už mus žymiai labiau patyrusi madmuazelė“.

Giria konkurentus

Lenktynių startui besirengianti „N40“ komanda džiaugėsi, jog „300 ežerų ralyje“ jaunimui iššūkį mesti mėgins ir kiti vyresnio amžiaus ekipažai. A. Kazlauskas žiūrovams siūlė atkreipti dėmesį į Valerijaus Afanasjevo ir Gintauto Bulotos entuziazmą – šie vyrai jau ne pirmose lenktynėse sėkmingai startuoja su ralio greičiams savomis rankomis „užturbintu“ žiguliuku (VAZ 21053). „Žemai lenkiu galvą prieš kiekvieną vyrą, kuris nepasiduoda apatijai ir moka vaikiškai džiaugtis gyvenimu“,- konkurentų iniciatyvą sveikino prie „Subariuko“ palinkęs „N40“ pilotas.

Prieš dvi savaites vykusiame Žemaitijos ralyje „N40“ atributika papuošta „Subaru Impreza“ pasirodymą baigė pavojingai užsiliepsnojusi. Taigi A. Paškevičiaus vadovaujamai mechanikų komandai šįsyk teko nemažai padirbėti, kad nebūtų gėda pasisodinti garbingą viešnią iš kaimyninės šalies. Bolidas buvo apdovanotas nauja greičių dėže. „Su Tatjana ir nauja greičių dėže „Subariuko“ potencialas išaugo, taikomės į poziciją pirmajame trisdešimtuke“, - tikslą išsikėlė A. Kazlauskas.

N40 pasirodymą „300 ežerų ralyje“ sekite DELFI portale rugpjūčio 8-9 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)