Į didesnį ekologiškumą taikantį projektą sudarys 4 mažaaukščių namų korpusai su įvairaus ploto butais bei apartamentais. Visi korpusai turės bendrą uždarą kiemą su treniruoklių aikštele, geriamojo vandens fontanu, vietomis statyti dviračius ir motorolerius bei elektromobilių įkrovimo stotelėmis, kieme švies taupios LED lempos, netrūks žalumos.

Pasak projekto vystytojo „Financial figures“ projektų vadovės Airidos Ruibytės, žalia aplinka projekto ekologiškumas nesibaigia.

„Žinodami, kad oro neteršiančios transporto priemonės vis labiau populiarės tarp aplinka besirūpinančių miestiečių, nutarėme pasirūpinti vietomis statyti motorolerius ir dviračius, taip pat greitojo elektromobilių įkrovimo stotelėmis. Tai bus pirmos tokios stotelės daugiabučiame name Vilniuje“.

Ekologiškų būstų, turinčių elektromobilių įkrovimo stoteles, populiarumas turėtų augti ir dėl valstybės taikomų priemonių, skirtų jų naudojimo skatinimui. LR Susisiekimo ministerija kaip siektiną tikslą numato, jog iki 2025 m. nauji elektromobiliai Lietuvoje turėtų sudaryti 10 proc. visų per metus parduodamų naujų automobilių.

Siekiant šio tikslo, Susisiekimo ministerija jau taiko tokias skatinimo priemones kaip galimybę naudotis specialiai pažymėtomis maršrutinio transporto eismo juostomis Vilniuje, automobilių įkrovimo infrastruktūros plėtrą, lengvatas parkuojant automobilį.

„Elektromobilių įkrovos infrastruktūros plėtra yra labai svarbi, todėl jai skiriame ypatingą dėmesį. Matome, kad šios infrastruktūros kūrimas tiesiogiai susijęs su elektromoblių rinkos augimu: prieš metus mūsų šalyje registruotų grynųjų elektromobilių buvo tik kelios dešimtys, šiais metais gegužės mėnesį jų jau buvo 104, o spalį – 135.

Taigi, nors absoliutūs skaičiai nėra dideli, augimo tendencija labai ryški. Žvelgiant į elektromobilių gamybos ir rinkos plėtros tendencijas, tikėtina, kad Lietuvoje 2017-2018 metais elektromobilių žymiai daugės“, – pranešime cituojamas Susisiekimo ministerijos kancleris Tomas Karpavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)