Kaip teigiama organizatorių pranešime, vienu gražiausių Vakarų Lietuvoje esančiu keliu, kuris driekiasi per Kuršių Neriją, judės klasikiniai automobiliai ir motociklai, specialiai įrengtoje trasoje vyks figūrinio vairavimo varžybos, o Nidos centre – senovinių automobilių paroda.

„Stengėmės suspėti parengti trasą, ko gero, pačioje tinkamiausioje šiam renginiui skirtoje Neringos vietoje – Nidos aerodromo pakilimo take. Ir reikėjo spėti iki tol, kol aerodrome dar neprasidėjo rekonstrukcijos darbai“, – pasakojo vienas iš retro slalomo organizatorių, Klaipėdos apskrities senovinių automobilių klubo „Diližanas“ pirmininkas Valerijus Rajevskis.

Senoviniams automobiliams trasoje bus taikomi kiek švelnesni reikalavimai, nei šiuolaikiniams sportiniams bolidams – parinkta „tausojanti trasa“, atsižvelgiant į transporto priemonių amžių ir vertę. Bet išliks sportinė rungtyniavimo dvasia – „oldtaimeriai“ rodys savo sugebėjimus, o ekipažai savo meistriškumą figūriniame vairavime ir specialiose rungtyse.

„Į retro slalomą renkame klasikinius, pagamintus mažiausiai prieš 30 metų, istorinius automobilius, taip pat techniškai įdomius, originalios komplektacijos, nepatobulintus automobilius“, – teigė V. Rajevskis.

Anot organizatoriaus, dėmesio tikrai verta ir retro automobilių paroda. Joje laukiama ir kelių išskirtinių automobilių, kurie priklausė įžymiems žmonėms, pavyzdžiui, Klaipėdos garbės piliečiui, signatarui Alfonsui Žaliui.

„Manome, kad sulauksime ir limuzino GAZ-14 iš prezidento Algirdo Brazausko garažo, ar net automobilio, kuris kadaise priklausė Karaliaučiaus komendantui“, – intrigavo V. Rajevskis.

Nors šalyje pastaruoju metu vis daugėja renginių istorinių automobilių savininkams, tam tikrų specifinių retro varžybų Vakarų Lietuvoje trūksta. Prieš 15 metų klubas „Diližanas“ pradėjo savo veiklą nuo statiškų parodų, kuriose senovinių automobilių savininkai tik suteikdavo žiūrovams galimybę apžiūrėti istorinę techniką. Anot organizatoriaus, žmonių dėmesio vis dažniau susilaukia aktyvūs retro renginiai, pavyzdžiui, ralis ar slalomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)