Esame įpratę, kad sunkvežimiai – lėti, nejudrūs automobiliai, naudojami išimtinai sunkių ar ypatingai sunkių krovinių pervežimui. Jie dideli, masyvūs ir juda palyginti lėtai – jeigu vilkike tinkamai veikia ribotuvas, jo greitis siekia 83 – 85 km/val. Taip šis sunkiasvoris transportas mažiau teršia orą, taupo degalus ir savo savininko lėšas. Dažniausiai būna šitaip. Dažniausiai, bet ne visada.

Amerikietis G. Godfris nusprendė, kad jo sunkvežimis turi būti judrus, greitas ir manevringas. Kiek perdaręs ir patobulinęs savo 9 tonų svorio vilkiką, jis Montanoje vykusiame festivalyje „Evel Knievel Days“, įsibėgėjo iki 112 km/val. nuskriejo 50 metrų ir taip pasiekė naują šuolių į tolį sunkvežimiais rekordą. Šio nutrūktgalviško triuko liudininkais buvo maždaug 2000 žmonių.

Praėjusiais metais „Formulės-1“ čempionate startuojančios „Lotus“ komandos vilkikas su puspriekabe oru nuskriejo 25 metrus. Įdomu, kad tuo metu pro apačią pranėrė lenktyninis bolidas, pilotuojamas lietuvių kilmės kaskadininko Martyno Ivanovo.