„Sunkvežimiams, kurių leistina masė yra daugiau nei 3,5 tonos, magistralėse negalima važiuoti toliau nei antrąja eismo juosta. Daugiau nei šimtas vaizdo fiksavimo kamerų bus sureguliuotos taip, kad fiksuotų sunkiąją techniką, važiuojančią draudžiamomis juostomis. Kamerų užfiksuoti pažeidimų medžiaga pateks į valstybinės kelių eismo saugumo inspekcijos automatinio fiksavimo centrą, kad pažeidėjui būtų skirta atitinkama bauda“, – aiškina Rusijos eismo organizavimo centro vadovas Vadimas Jurjevas.

Be to, jau balandį kameros pradės fiksuoti ir sunkvežimių išvažiavimą į šalikeles. Už važiavimą šalikele Rusijoje numatyta 1500 rublių (maždaug 27 eurų) bauda.

Priminsime, kad Maskvos valdžia 2015 metais ketina įrengti 400 automatinių eismo pažeidimo fiksavimo kamerų. Jų vietą turėtų nulemti valstybinės kelių eismo saugumo inspekcijos turima statistika – kameros fiksuos avaringiausias МКАД vietas.

Naujosios kameros fiksuos ne tik leistino greičio pažeidimus bei važiavimą draudžiamomis eismo juostomis. Jau patvirtintas 50 vietų sąrašas, kuriose bus įrengtos kameros, fiksuojančios vidutinį automobilių greitį. Kol kas jos veikia bandomuoju režimu, tačiau artimiausioje ateityje šis naujas eismo saugumo padidinimo elementas turėtų pradėti veikti МКАД ruožuose. Tad primename vairuotojams, kad jau nuo šiol greta Maskvos reikia būti ypatingai atidiems.