Kaip prisipažino šių ralių nuolatinis dalyvis, Ukrainos žurnalistas Aleksejus Močianovas, per 18 metų praleidęs tik porą renginių, vykti į Lietuvą skatina ne tik gera ralių organizacija ir puiki juos lydinti aura, bet ir saldus keršto revanšas. Mat Aleksejus save laiko ne prastu ralio meistru (ir tai tikrų tikriausia tiesa), tačiau iš Lietuvos jam dar nė karto nepavyko išsivežti nugalėtojo laurų. Triskart laimėta antroji vieta – kol kas didžiausias A. Močianovo, dalyvavusio ir šalies nacionaliniame automobilių ralio čempionate, pasiekimas.

A. Močianovas (kairėje)
„Todėl į Lietuvą atvažiuosiu ne tik tol, kol jūs mane kviesite, bet ir tol, kol visus jus nugalėsiu“, - sako žodžio kišenėje neieškantis kolega iš Kijevo, su savo sūnumi Jurijumi Press ralyje startuosiantis su „Subaru Impreza WRX“.

Dar vienas ukrainietis – Serhijus Kravetsas su Stasu Pelenskiu 2011 metais džiaugėsi Press ralyje iškovojęs pirmają vietą automobilių klasėje iki 2,0 litro. Serhijus arti pergalės buvo ir pernai, tačiau priešpaskutinėje rungtyje padaryta klaida vėjais nupūtė visas svečio ambicijas.

Bet noro kovoti neatėmė. Šiemet prie starto linijos S. Kravetsas su Aleksanderiu Božkovu atvairuos vieną galingiausių Press ralyje „Mitsubishi Lancer Evolution X“. Tokį, koks nepadarytų gėdos jokiame nacionaliniame ralio čempionate.

Lietuvos žurnalistų autoklubo kvietimą išgirdo ir tituluočiausias užsienietis, dukart laimėjęs Lietuvoje rengtus ralius, lenkas Jacekas Jureckis, kuriam šįkart talkininkaus labai patyręs šturmanas Arkadiuszas Raszewskis. Svečiai iš Lenkijos vairuos mažą, tačiau labai greitą „Fiat Abarth 500“.

Pergalių ištroškę ir artimesni kaimynai. Kartu su vienu tituluočiausių Press ralių dalyvių, šešis kartus laimėjusiu ralį Dainiumi Leonavičiumi ir kartą pergalės taurę kėlusiu Mindaugu Griniumi specialiai šiam renginiui suburtos „Dream Toyota Team“ komandos sudėtyje startuos ir Latvijos Zebra TV direktorius ir redaktorius Paulso Timrotso bei ralio debiutantės Egitos Bairamovos ekipažas.

Latviai, kaip ir kiti du šios ekipos nariai, vairuos naujutėlaičius „Toyota GT86” automobilius, išvystančius 200 AG pajėgumą.

Su nauju „Nissan Juke Nismo” startuos estai Toomas Vaabamae ir Heiti Laastas, o „Mitsubishi Lancer Evo IX” vairuos latviai Oskaras Kaneps-Kalninis ir Andris Malniekas, kuris ne viename ralyje šturmanavo dar vienam labai greitam latviui Martinui Dzieničiui, kuris irgi dalyvaus šiame ralyje.

Taigi, atvyksta tikrai pajėgūs, iššūkių ištroškę užsieniečiai. Tačiau varžybų šeimininkai nusiteikę ne tik kovingai, bet ir kupini ryžto garbingai pakelti svečių mestą pirštinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)