Vokietijos rekordininkas Raineris Zietlow kartu su savo komanda „Challenge4“ šį mėnesį sieks naujo pasaulio rekordo važiuodamas iš Norvegijos į Pietų Afrikos Respubliką. Daugelį pasaulio rekordų ekstremaliose kelionėse iš vieno žemyno į kitą pasiekęs R. Zietlow rugsėjo 21 dieną, pirmadienį, išvyks iš Nordkapo (Norvegija) į už daugiau nei 17 tūkstančių kilometrų nutolusį Adatos kyšulį (Pietų Afrika).

Vairuotojas važiuos dyzeliniu „Volkswagen Touareg“ automobiliu, ant kurio bus sumontuotos įvairiems keliams bei gamtos sąlygoms skirtos „Goodyear-Wrangler SUV“ padangos. Serijinės gamybos automobilis turės du papildomus dyzelino bakus, dėl kurių vieną kartą papildžius degalų bus galima nuvažiuoti 3000 km.

R. Zietlow ir jo „Challenge4“ komandos maršrutas drieksis per 19 šalių: Norvegiją, Suomiją, Švediją, Daniją, Vokietiją, Čekijos Respubliką, Slovakiją, Vengriją, Serbiją, Bulgariją, Turkiją, Egiptą, Sudaną, Etiopiją, Keniją, Tanzaniją, Zambiją, Zimbabvę ir Pietų Afriką.

Afrikos žemyną komanda pasieks lėktuvu skrisdama iš Adanos (Turkija) į Kairą (Egiptas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)