Draudimo kompanijos „Diamond“ apklausoje dalyvavo 4 tūkst. moterų. Apklausa daryta praėjus metams po to, kai Didžiojoje Britanijoje įsigaliojo įstatymas, pagal kurį dėl aplaidaus vairavimo kilusios avarijos kaltininkui gresia kalėjimas.

Anksčiau dėl aplaidaus vairavimo (dažymosi, valgymo ir naudojimosi žemėlapiu prie vairo) kilusios avarijos kaltininkas gaudavo tik piniginę baudą.

Apklausa parodė, kad maždaug penktadalis moterų vairuotojų mėgsta dažytis blakstienas vairuodamos. Iš jų trys procentai nurodė, kad yra sukėlusios avariją, kai naudojosi kosmetika.

Jaunos merginos (17-21 m.) įvardijamos kaip labiausiai linkusios sukelti avarijas, nes, pasak apklausos rengėjų, joms grožis svarbiau negu eismo saugumas. 27 proc. šio amžiaus grupei priskiriamų vairuotojų naudojasi kosmetika prie vairo.

Vyresnės kartos vairuotojos yra žymiai atsargesnės – tik 6 proc. 56 m. ar vyresnių moterų nurodė, kad dažosi vairuodamos.

„Visi esame užsiėmę ir nuolat skubame, tačiau reikia suprasti, kad naudojantis kosmetika prie vairo, pagrindinis dėmesys tenka ne vairavimui. Ar tikrai blakstienos yra svarbiau nei kitų eismo dalyvių saugumas? Moteris galima pagirti už sugebėjimus vienu metu daryti kelis darbus, tačiau vairavimas yra nesuderinamas su kitais užsiėmimais“, – sakė „Diamond“ vadovė Sian Lewis.

Didžiojoje Britanijoje gyvena 15 mln. vairuojančių moterų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją