Kol kas ši istorija labiau primena kalėdinę pasaką negu realybę. Rimti vyrai tvirtina, kad šalia Kazlų Rūdos įsikūrusiame kariniame poligone ateityje bus įkurta „Formulės 2“ standartus atitinkanti lenktynių trasa ir čia vyks pasaulinio lygio automobilių varžybos.

Šiame poligone sovietmečiu buvo lėktuvų bazė, tačiau pastaraisiais metais čia skraidoma ne lėktuvais, o automobiliais, mat čia neretai vyksta mėgėjiškos lenktynės bei treniruotės.

Sklinda kalbos, kad užsienio investuotojai šią vietą pasirinko kaip būsimą erdvę moderniai lenktynių trasai. Kazlų Rūdos savivaldybės meras Vytautas Kanevičius tvirtino, kad galutinių sprendimų dar nėra, bet teisiniai procesai jau vyksta vyriausybės lygmenyje. Potencialių investuotojų negalėjo atskleisti nei jis, nei prie šio projekto prisidedantis lenktynių organizatorius Darius Jonušis.

FIA terminais, kalbame apie „Grade 2“ trasą, kurioje gali vykti visų lenktynių pasaulio čempionatai, įskaitant ir „Formulės-1“ testus, bet ne „Formulės-1“ lenktynes, apie kurias būtų utopija kalbėti. Manau, kad Lietuva ar bet kuri kita šalis, kuri „iššaus“ pirma šiame regione, turės didelį pasisekimą“, – sakė D. Jonušis.

Tokio lygio trasos, kokia turėtų atsirasti Kazlų Rūdoje, mūsų regione nėra. Artimiausias galima rasti Švedijoje, Vokietijoje. Net Lenkija tokios neturi. D. Jonušis nurodė, kad tokiai trasai įrengti reikėtų apie 40-45 mln. eurų.

Plačiau apie šį projektą žiūrėkite TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)