Vytautas Jasulaitis, važiuodamas keliu Marijampolė - Kaunas, netoli Ąžuolų Būdos, vaizdo registratoriumi užfiksavo netikėtą situaciją – prieš pat jo automobilį, ant važiuojamosios kelio dalies nusileidžia parašiutininkas. Pagal vaizdo registratoriuje nustatytą datą, tai įvyko praėjusio šeštadienio popietę.

Vytautas laiške rašo, kad jam teko mašinos greitį staiga sumažinti nuo 90 km/val. iki 20 km/val. Parašiutininkui pasiekus žemę, jis vėjo gūsio buvo trukteltas nuo kelio į ganyklą.

Filmuotą medžiagą peržiūrėję parašiutizmo specialistai teigė, kad su šio tipo rusiškais parašiutais D-5 dar vykdomi šuoliai Marijampolės parašiutininkų klube. Kiti šalies klubai šios technikos atsisakę. Taip pat jie atkreipė dėmesį, jog parašiutininkas padarė dvi šiurkščias klaidas. Jis leidosi beveik pavėjui ir prieš pasiekdamas žemę nesuglaudė kojų. Pastarasis veiksmas apsaugo nuo traumų. Vis dėlto sprendžiant iš to, kaip parašiutininkas stryktelėjo nuo žemės, tikėtina, kad jis jokių traumų nepatyrė.

Pasirodžius šiai publikacijai po kurio laiko į DELFI redakciją paskambino minėto incidento dalyviu - parašiutininku Kasparu Avietynu - prisistatęs vyras. Jis taip pat parašė laišką, kuriame paaiškino įvykio aplinkybes ir atsiprašė.

„Noriu pabrėžti, jog esu padaręs daugiau kaip 20 šuolių, esu kursus lankantis, ganėtinai patyres parašiutininkas. Visa, kas įvyko, priklausė nuo manęs. Buvau pilnai apmokytas aeroklubo instruktorių ir išklausęs ne vieną instruktažą apie parašiuto valdymą, veiksmus kritinių atvejų metu. Nepaisant to, jog gavęs komandą atsiskirti iš lėktuvo buvau patogioje geografinėje zonoje, pasimečiau situacijoje ir išsiskleidus parašiutui sumaišiau vėjo kryptį. Taip jau pasitaikė, kartais adrenalinas užblokuoja atmintį, juk ne šaškėmis žaidžiame... Taigi sklendžiau pavėjui ir to pasekmės matosi video, tai buvo tikrai grubi klaida. Belieka kaltinti save ir džiaugtis, jog viskas baigėsi laimingai. Nuoširdžiai atsiprašau vairuotojo už sukeltą stresą“, - rašo K. Avietynas ir patikslina, kad buvo naudojamas ne „D5“ desantinis, nevaldomas parašiutas, o naujas „D-1-5-U“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)