Kaimynų kova

Lenkui Leszekui Rzoncai pernai ant kulnų mynė Gedinimas Čeplaitis, Justas Bučnys ir Saulius Kutkaitis. Šiemet vėl per 8 lenktynių etapus visose trijose Baltijos šalyse paaiškės, kas Baltijos šalyse tarp mėgėjų lenktynininkų yra greičiausias. 28 metų L. Rzonca iš Balstogės miesto šiaurės rytų Lenkijoje, paklaustas, kas lėmė tokius gerus jo rezultatus, sakė, kad daug treniruojasi, o treniruočių metu stengiasi važiuoti ne greitai, o sklandžiai. „Kurį laiką tikrai nebuvau greičiausias, bet pasisėmiau patirties iš tų, kurie važiavo greičiau. Man patinka lietuvių renginių organizacija – sudaromos geros sąlygos tobulintis, išbandyti savo galimybes“, – teigė L. Rzonca. Be to, motociklininkas mėgsta lietuvišką trasą – anot jo, ji greita, techniška bei įdomi savo reljefiškumu.

„Įdomu tai, kad vadinami mėgėjai demonstruoja tokius laikus, su kuriais sugebėtų drąsiai važiuoti profesionalų lenktynėse. Prie mūsų treniruočių ir lenktynių kasmet prisijungia potencialą turinčių lenktynininkų mėgėjų. Smagu matyti, kaip jie reguliariai treniruodamiesi tobulėja“, – sako „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Lietuvių organizuojamais vadinamaisiais „track days“ aktyviai domisi kaimyninių šalių motociklininkai, mat, pavyzdžiui, Latvijoje tokių renginių organizuojama labai mažai – ir tie daugiau pačių lietuvių. Lenkai taip pat mini, kad lietuvių organizuojami renginiai yra pigesni nei Poznanės trasoje, be to, kai kuriems jų iki čia atvykti arčiau.

Daugiau kvalifikacinių klasių

„Coffee Racers“ organizuojamas visos dienos renginys susidės iš kelių etapų: treniruočių žiede, pramogų žiūrovams ir dalyviams bei lenktynių. Treniruočių žiede dalyviai privalės kvalifikuotis. Jie bus skirstomi į dvi grupes – lėtesniuosius ir greitesniuosius. Pastarieji ir varžysis „Vrooam Oil Trophy 2015“ varžybose. Šie lenktynininkai bus kvalifikuojami dvejose klasėse: „600“ ir „1000“ kub.cm. darbinio tūrio motociklų. Atitinkamai ir apdovanojimų gaus dvigubai daugiau žmonių. „600“ klasėje galės varžytis vairuotojai, kurių motociklai yra techniškai tvarkingi ir yra iki 636 cm3, jei jų variklis 4 cilindų, iki 675 cc, jei jų variklis trijų cilindrų ir iki 848 cc, jei jų variklis dviejų cilindrų. Tie, kas turi galingesnius motociklus nei nurodyta, galės varžytis „1000“ klasėje.

Motociklininkai, kurie nedalyvauja „Vrooam Oil Trophy 2015“ varžybose, dalyvaus „Autogidas.lt Time Attack“ rungtyje, t.y. visą dieną važiuodami treniruotėje varžysis dėl greičiausio rato įveikimo. Dalyviai bus skirstomi į „Street“, „600“ ir „1000“ klases. Visiems prizinių vietų laimėtojams atiteks renginių rėmėjų dovanos.

Naujovės žiūrovams ir dalyviams

„Coffee Racers“ prezidentas A. Dautartas atkreipia dėmesį į naujovę – šiemet pirmą kartą lenktynės galės vykti ir per lietų, tiesiog motociklininkai privalės pasikeisti padangas į lietui skirtas. Tam, kad dalyviams ir žiūrovams būtų lengviau sekti savo progresą, pirmą kartą jie galės gyvai stebėti savo rato įveikimo laikus monitoriuje, kuris bus pastatytas parkingo zonoje organizatorių palapinėje.

Be lenktynių šeštadienį žiūrovų laukia ir daugiau pramogų – čioperių „drag‘as“, mototurgus, kur motociklinius daiktus pardavinės visi norintieji, muzika, gražios „skėtukų“ merginos ir didelis motociklų entuziastų būrys. Visi žiūrovai dalyvaus loterijoje, kurios prizas – uždaras HJC šalmas. Taip pat motociklininkai galės išbandyti legendinės JAV motociklų mokyklos „California Superbike School“ atvežtą „lean bike“. Tai prie specialaus rėmo pritvirtintas motociklo simuliatorius, kuriuo galima parodyti, kokios jėgos veikia motociklą stabdant ir važiuojant posūkiuose, taip pat ant jo žmonės gali drąsiai praktikuotis teisingą sėdėseną. Be to, vienam iš visų į „Coffee Racers“ renginius besiregistruojančių dalyvių atiteks nemokami „California Superbike School“ dienos mokymai lenktynių trasoje Rygoje.

Greičio mėgėjų svajonė

„Įsivaizduokite greičio fanų pasilakstymus gatvėse, pavojingai „nardant“ tarp automobilių, ir legalias lenktynes uždaroje lenktynių trasoje, kur gali dalyvauti praktiškai visi norintieji. Trasoje galima „atsukti“ rankeną, kiek leidžia noras, drąsa ir meistriškumas. Čia paaiškėja, kas iš tiesų yra greičiausias, nebijant automobilių ir pėsčiųjų. Kasmet vis daugiau motociklininkų pereina į įdomesnę ir saugesnę lenktynių vietos alternatyvą“, – tvirtina „Coffee Racers“ prezidentas ir lenktynininkas A. Dautartas.

Jam antrina ir vienas greičiausių lenktynininkų mėgėjų G. Čeplaitis: „Jau po kelių treniruočių žiedinėse trasose Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse supratau, kad gatvėje važiuoti nebeįdomu. Įsitraukiau rimtai, treniruojuosi, galiu vertinti savo pažangą ir nusistatyti aiškius tikslus“.

„Coffee Racers“ renginių sezonas „Nemuno žiede“ bus atidarytas balandžio 25 d., o uždarytas rugsėjo 5 dieną. Du vasaros renginiai čia vyks birželio 13 ir liepos 25 dienomis. Latvijos „Bikernieki“ trasoje, esančioje Rygoje, vyks liepos 11 ir rugpjūčio 8 dienomis. Baltijos šalių motociklininkai „Auto24 Ring“ trasa Estijos Piarnu mieste galės mėgautis sezono pradžioje – gegužės 23 d. ir pabaigoje – rugpjūčio 22 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)