Norint rekordą įrašyti į Gineso rekordų knygą, pastovų greitį reikėjo išlaikyti bent 1 kilometrą. Kartu su nuo gimimo aklu rekordininku automobilyje važiavo ir šturmanas Ray'us Wakefieldas. „Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series“ priklauso vienam PAR verslininkui.

Tai ne pirmas H.Wagnerio aklųjų vairavimo greičio rekordas. 2005 m. jis važiuodamas „Maserati V8 Grand Sport“ išvystė 196 km/val. greitį.

Ankstesnis aklųjų rekordas priklausė belgui Lucui Costermansui, kuris prieš metus vairuodamas „Lamborghini Gallardo“ Istres mieste (Prancūzija) esančiame lėktuvų pakilimo take pasiekė 308,78 km/val. greitį.

H.Wagnerio teigimu, jo pasiekimas būtų tikras iššūkis bet kuriam matančiam ar aklam žmogui. PAR gyventojas tikisi, kad šis rekordas padės surinkti lėšų „Vision Trust“ organizacijai, kuri vysto akliesiems pritaikytas technologijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją