Portale „uk.cars.yahoo.com“ rašoma apie atliktą naują tyrimą, kurio metu buvo apskaičiuota, kad naudojantis GPS technologijomis per metus būtų galima sutaupyti laiką, prilygstantį keturioms dienoms.

Tyrimo, kurį užsakė skaitmeninių žemėlapių kūrėjas „Navteq“, tikslas buvo sužinoti, kokia iš tiesų yra GPS įrangos nauda tiems, kurie nuolat seka atsinaujinančią informaciją apie eismo sąlygas, pvz. apie tai, kur susidarė transporto spūstys.

Dviejuose Vokietijos miestuose atlikto tyrimo išvadose skelbiama, kad vairuotojai, besinaudojantys navigacijos prietaisais, kelyje užtrunka 1,25 karto trumpiau, negu tie, kurie važiuoja be GPS įrangos.

Rezultatai parodė, kad tokie įrengimai ne tik taupo laiką kelionėje - mažiau be reikalo važinėjant, stipriai pagerėja kuro ekonomija (apie 20 proc.) bei sumažėja anglies dvideginio išskyrimas į aplinką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją