„Tai – jau trečiasis „Mototurizmo sprintas“ po Vilniaus apylinkes, kuriame, kaip ir rugpjūčio mėnesį vykstančiame „Mototurizmo ralyje po Lietuvą“, keliaujame intelektualiai“, – sako renginio organizatorius, Motociklų turizmo komisijos prie LMSF narys Mark Dolgov.

„Dalyvių tikslas ne kuo greičiau nuvažiuoti iš taško A į tašką B, o suplanuoti kelionę taip, kad spėtų atrasti ir pamatyti kuo daugiau nežinomų objektų. Beje, saugumas čia yra ypatingai svarbus, nes be jo kelionė gali pasibaigti dar neprasidėjus. O kad visa tai – kelionės planavimą, saugumą, pažinimą – apjungtum, turi būti intelektualus vairuotojas. Tokie ir yra šio renginio dalyviai“, – kolegą papildė Motociklų turizmo komisijos pirmininkas Dmitrij Ritchik.

Pažinti Lietuvą individualiai ir komandomis kviečiami tiek pradedantys, tiek patyrę motociklų vairuotojai. Dalyvauti galima visų modelių motociklais, taip pat motoroleriais.

Renginio dieną dalyviai starto/finišo vietoje (Ozo g. 10 А prie BMW salono esanti aikštelė) gaus užduotis, susiplanuos individualų maršrutą ir bandys jį apkeliauti.

Tradiciškai renginio dalyviai turės galimybę aplankyti ir Lietuvos Kultūros paveldo departamento (KPD) ekspertų rekomenduotus išskirtinę vertę turinčius objektus.

„KPD rekomenduotus objektus bus galima ne tik apžiūrėti, bet taip pat išklausyti specialiai Mototurizmo sprintui parengtų ekskursijų, gal net prisiliesti prie istorijų, eksponatų, kurių eilinę dieną galimybės pažiūrėti nėra, – intriguoja renginio organizatorė Birutė Vaitkutė. – Skeptikams, kurie sakys, kad Lietuvoje viskas jau žinoma, siūlau pasižiūrėti mūsų pokalbį su renginio idėją palaikančiu Dakaro ralio pilotu Antanu Juknevičiumi“.

Žemiau - nuotraukų galerija iš 2014-ųjų „Mototurizmo sprinto“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją