Taip neįprastai buvo minimas Kaišiadorių vyskupijos 90-metis, kurį sugalvojo ir organizavo Šešuolių šv. Juozapo, Zibalų šv. Jurgio ir Šešuolėlių švč. Mergelės Marijos Visų Malonių Tarpininkės parapijų klebonas kunigas Egidijus Kazlauskas.

Žygio organizatoriaus kunigo Egidijaus dėdė, Molėtų parapijos klebonas dekanas monsinjoras Kęstutis Kazlauskas, džiaugėsi, kad šis žygis – dar viena proga priminti, jog Katalikų bažnyčia gali būti patraukli jauniems žmonėms. Jis tikino, kad norint suorganizuoti žygį motociklais nereikia pinigų, užtenka gerų norų, nes tikrą džiaugsmą žmogus gali pajausti keliaudamas su bendraminčiais.

Tarp žygeivių ir dvasininkai

Žygis „Suk rankeną“ vyko maršrutu Molėtai – Videniškiai – Želva – Liaušiai – Ukmergė – Kaišiadorys – Žasliai – Kernavė. Jame dalyvavo apie 80 motociklininkų ir beveik tiek pat keleivių: Vilniaus, Molėtų, Širvintų, Kaišiadorių, Alytaus ir kitų miestų motociklų mėgėjai. Atvyko ir trijulė iš Klaipėdos (senelis, tėvas ir sūnus).

Šio žygio sumanytojas kunigas Egidijus nebuvo vienintelis dvasininkas, pasibalnojęs plieninį žirgą. Žygyje dalyvavo Lietuvos policijos kapelionas kunigas Algirdas Toliatas ir Jiezno parapijos klebonas kunigas Rolandas Bičkauskas.

Tarp žygeivių buvo ir moterų, vairavusių motociklus.

Visur žygeiviai sutikti draugiškai

Kiekvienoje stotelėje baikerių laukė su džiaugsmu. Juos pagerbė rajonų merai ar vicemerai, kunigai, vietiniai gyventojai, keli kandidatai į Seimo narius. Visos kelionės metu žygeivius globojo ir jų saugumu rūpinosi policijos pareigūnai.

Molėtuose žygeivius, susirinkusius aplink bažnyčią, priėmė monsinjoras K. Kazlauskas. Videniškiuose aplankė XVII amžiuje įkurtą vienuolyną, kurį aprodė jo direktorė.

Želvoje prie seniūnijos žygeivius pasitiko kapela, vadovaujama Juozo Vasiliausko. Po oficialaus priėmimo, dideliam vaikų džiaugsmui, futbolo aikštėj žygeiviai važinėjo ratu ir vėžino vaikus.

Liaušiuose žygeivius pasitiko su gausiai nukrautais stalais. Čia gardžiai keliautojams papietavus vėl riaumojo plieninių žirgų varikliai ir visi keliavo toliau.

Ukmergėje prie savivaldybės žygeivius pasitiko ir pagerbė meras bei vietiniai kunigai.

Kaišiadoryse prieš savivaldybę ir Katedrą laukė piligrimai iš Molėtų atvykę autobusais. Kaišiadorių katedroje iškilmingas mišias, skirtas Kaišiadorių vyskupijos 90-mečiui, aukojo penki kunigai.

Pasimeldę Kaišiadorių katedroje, baikeriai užsuko į netoliese esančius Žaslius – kardinolo Vincento Sladkevičiaus tėviškę.

Visos kelionės metu būta ir maldos, ir padėkų, ir apie vyskupiją prisiminta.

Kernavės malūne vyko rezultatų aptarimas ir draugiškia vakarienė.

Dalyvavo ir širvintiškiai

Žygyje dalyvavo ir širvintiškiai: Vytas Šimonėlis su žmona, Vincas Jasiukevičius su sūnum, Ramūnas Karlusevičius, Mažeikų tėvo ir sūnaus duetas, Četrauskų šeima.

Širvintiškiai džiaugėsi itin gerai organizuotu žygiu, kuriame neįvyko jokių nesklandumų ir nesėkmių. Jie minėjo, kad emocijos, gautos bendraujant su bendraminčiais, su kunigais, su kelyje sutiktais žmonėmis, pakrovė gerosios energijos, dar kartą parodė, kokie vieningi ir draugiški gali būti lietuviai.