„Jau trečias startas ir jis nuo buvusių skirsis gana stipriai. Pirmiausia – įvaizdis. Jau išaugome iš vienų kelnių, taigi matuojamės didesnes. Žaidimo taisyklės taip pat atnaujintos – kilometrų kiekis nebus svarbu. O ir užduotys... daugiau azarto ir nuotykių“, – intriguoja renginio idėjos autorius Paulius Albertavičius.

Praėjusių metų žaidimo „Mototurizmo ralis“ dalyvis Darius Mitkevičius iš Šiaulių komandos šiais metais vienas pirmųjų užsiregistravo dalyvauti.

„Likome labai patenkinti organizuotumu ir pačio renginio sėkme, nuostabių bendraminčių draugija ir vakarone prie laužo vakare stovyklavietėje. Todėl šiemet ir vėl dalyvausime,” – žada mototuristas D. Mitkevičius.

Viena svarbių ir, mano nuomone, labai teisingų naujovių yra tai, kad keleiviai nuo šiol – lygiaverčiai komandos nariai kaip ir jų vairuotojai, – pažymėjo LMSF Turizmo komisijos narė Birutė Vaitkutė. – Beje, kilometrų skaičius įtakos neturės. Taigi, visi keliai dar palankesni motociklus vairuojančiai dailiajai lyčiai bei ką tik teises išlaikiusiems motociklų vairuotojams.“

Mototurizmo ralis – tai komandinis nuotykinis žaidimas-žygis, kurio metu dalyviai važiuoja motociklais po Lietuvą, aplanko įdomias šalies vietoves ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus. Užduotys yra susijusios su Lietuvos gamta, istorija, architektūra, etnografiniu paveldu ir leidžia žaidimo dalyviams, vietiniams ir šalies svečiams, geriau pažinti Lietuvą bei nuotaikingai praleisti laiką. Komanda, surinkusi daugiausiai taškų, laimi.

Dalyvauti gali visi užsiregistravę mototourism-rally.lt Lietuvos bei užsienio piliečiai, turintys A kategorijos vairuotojo pažymėjimą ant techniškai tvarkingų, teisėtai užregistruotų motociklų.

Be to, kviečiami dalyvių šeimos nariai, draugai ir visi kiti šiam žaidimui ir motocikliniam turizmui neabejingi žmonės nuotaikingai praleisti laiką mototuristų kempinge, palaikyti dalyvius ir sudalyvauti konkurse tarp palaikymo komandų prizui gauti, kartu su dalyviais pabūti emocijų sūkuryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)