Iš 100 moterų per metus avarijos kaltininkėmis tampa 5, vyrai kaltais pripažįstami 4 kartus iš 100. Drausmingiausiai vairuoja vyresnio amžiaus vyrai, o jaunimas (iki 25 metų) avarijų kaltininkais pripažįstami labai dažnai: per metus iš 100 avariją padaro kas 10-as, nesvarbu, tai mergina ar vaikinas.

„Moterys, net ir sukėlusios avariją, tai daro „švelniai“. Taip juokaudamas galėčiau apibūdinti skirtumus tarp lyčių, kuriuos atskleidžia skaičiai. Vyrų sukelta avarija atneša apie 20 proc. didesnius nuostolius nei moterų, dailiosios lyties atstovės dažniau papuola į nedidelius, techninius autoįvykius. Už moterų sukeltos avarijos nuostolius vidutiniškai išmokama 2250 litų, o vyrų sukelta avarija kainuoja 2670 litų. Tą patį pastebime ir nagrinėdami techninės pagalbos kvietimų priežastis: moterys kviečia ekipažą dėl smulkių gedimų ar nesklandumų, tokių kaip užšalę spynelės, nuleista padanga, vyrai gi labiau linkę viską sutvarkyti savo jėgomis, ir techninę pagalbą kviečia tada, kai patys nebegali nieko padaryti ir automobilį reikia nutempti į servisą“, - sakė „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Draudikų duomenimis, didesnė tikimybė sukelti ar pakliūti į autoįvykį – didžiuosiuose miestuose, tai atsitinka vidutiniškai 5,7 iš 100 kartų, tuo tarpu mažesniuose miestuose avarijas sukelia tik 3,3 iš 100 vairuotojų. Nedrausmingiausiai vairuoja kauniečiai – čia avarijų įvyksta panašiai kaip kituose didmiesčiuose, bet nuostoliai būna apie 30 proc. didesni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)