Šių automobilių gerbėjų klubo Lietuvoje „MINI People“ nariai dalinasi savo išskirtinėmis istorijomis, kaip automobiliai pakeitė jų gyvenimus.

„Mini“ modeliukų kolekcionierė: „Taip, ir merginos domisi automobiliais“

„Mini“ automobilių modeliukus kolekcionuojanti Gabrielė Noreikytė, „MINI People“ klube geriau žinoma kaip „Cooperytė“, sako, kad jau pametė tikslų skaičių, kiek šių modeliukų turinti, bet spėja, kad jų turėtų būti apie 180. Kolekcija, pasak merginos, užima didžiąją jos kambario dalį: automobiliai kaupiasi ir sekcijoje, ir ant palangių, ir ant baldų.

Gabrielės Mini modelių kolekcija
„Kolekcionuoti „Mini“ automobilius pradėjau nuo 18-ojo savo gimtadienio, kai pirmą „Mini“ modeliuką gavau dovanų. Jį reikėjo pačiai susirinkti ir susiklijuoti iš detalių. Po poros savaičių kelionės į užsienį metu dar du modelius jau nusipirkau pati. Tada ir kilo mintis, kad galiu šio reikalo imtis rimčiau“, – pasakoja Gabrielė.

Iš pradžių savo kolekciją mergina pildė Lietuvoje pirktais modeliukais, jų ieškodama išvaikščiodavo visas žaislų parduotuves ar prekybos centrų žaislų skyrius. Tačiau ilgainiui Lietuvoje nematytų modelių rasti tapo sunku, tuomet Gabrielė pradėjo rinkti „Mini“ automobilių modelius iš viso pasaulio: prašė draugų, giminių, parsivežė ir pati. Ji taip pat džiaugiasi turinti ir kelis išties ypatingus draugų dovanotus „Mini“ modelius.

„Viena ypatingiausių mano kolekcijos dalių – „Mini“ automobilio formos fotelis. Jo priekyje įrengtos „Mini“ lempos, kurios dar ir šviečia, o šonai papuošti perpjautais automobilio ratais. Jį, pasitelkęs draugų pagalbą, man padarė ir padovanojo draugas. Taip pat džiaugiuosi ir iš medžio plokštės išpjaustytu „miniuko“ siluetu, „Mini“ formos muzikos grotuvu“, – sako mergina.

Lietuvoje Gabrielė sako daugiau tokių „Mini“ automobilių kolekcionierių kaip ji nežinanti. Jos teigimu, žmonės nustemba sužinoję, kad mergina kolekcionuoja automobilių modeliukus ir kad jai automobilis yra šis tas daugiau nei transporto priemonė. Tačiau savo veikla ji sėkmingai kovoja su šiuo stereotipu, o 2012 m. ji „Mini Cooper“ automobilį nusipirko ir pati. Merginos teigimu, iki dabar šis automobilis jai teikia didžiulį džiaugsmą, kadangi jo ji troško itin seniai.

„Savo „Mini“ stengiuosi išskirti iš minios. Labai geras jausmas, kai važiuoji ir atkreipi aplinkinių dėmesį – smagu, kai žmonėms suteiki geras emocijas, jie šypsosi“, – ryškiausiu savo kolekcijos „eksponatu“ džiaugiasi Gabrielė.

„Mini“ sujungia amžiams: nuo pažinties „Mini“ klube iki vestuvių

„MINI People“ klubo nariai ne tik pasižymi kūrybingumu ir išskirtinumu, jie taip pat kartu leidžia laisvalaikį, o kai kurie netgi nutaria praleisti visą likusį gyvenimą drauge. Būtent taip nutiko šiame klube susipažinusiems Ievai ir Ramūnui Kairiams, kurių pažintis pernai pasibaigė vestuvėmis. Simboliška, kad jaunavedžiai į vestuves atvyko būtent „Mini“ automobiliu.

Ieva ir Ramūnas Kairiai
Ieva atsimena, kad jos prisijungimas prie „MINI People“ klubo buvo labai netikėtas: gatvėje jai priėjus prie savo „Mini“ automobilio, prie jos tiesiog privažiavo kitas „Mini“, ir iš jo išlipę vaikinas ir mergina papasakojo apie Lietuvoje steigiamą „Mini“ gerbėjų klubą. Ieva iškart susidomėjo ir tapo jo nare.

„Kiek vėliau į klubą atėjo ir Ramūnas. Su juo iš pradžių bendravome tiesiog kaip klubo nariai. Tačiau vienos „Mini“ sezono atidarymo šventės metu susibičiuliavome artimiau, o netrukus prasidėjo ir draugystė“, – prisimena mergina.

„Mini“ klube jie rado ne tik vienas kitą, bet ir gerų draugų. „Su dauguma narių bendraujame tiek įvairių klubo renginių metu, tiek ir laisvalaikiu. Būna, kad tik kartu su klubo merginomis pasidarome „mergaitiškus“ „Mini“ vakarėlius. Ypač linksmi – sezono atidarymo ir uždarymo renginiai, kuomet susigalvojame įvairiausių veiklų ir pramogų“, – pasakoja mergina.

Sutuoktiniai „MINI People“ klubui priklauso ir „Mini“ automobilius vairuoja iki šiol. Ieva važinėja „Mini Cooper“, o Ramūnas – klasikiniu „Rover Mini“.

Vietoj atostogų Paryžiuje – „Mini“ klubų suvažiavimas Birmingeme

Viena aktyviausių Lietuvos „MINI People“ klubo narių Inga Narauskaitė dienos, kuomet sužinojo apie klubo egzistavimą, nepamirš niekada gyvenime. Meilę „Mini“ mergina atrado pačioje netikėčiausioje vietoje – Prancūzijos provincijos degalinėje. 2009 m. ji autostopu keliavo po Europą ir, bandydama pasiekti Paryžių, užstrigo pakeliui. Tačiau jai su draugais pavyko sustabdyti kemperį, kuriuo didžiausio Italijos „Mini“ automobilių klubo nariai kaip tik keliavo į „Mini“ 50-mečiui skirtą Tarptautinį „Mini“ klubų suvažiavimą (International Mini Meeting (IMM)) Birmingeme.

Inga Narauskaitė
„Su mus kemperyje priglaudusiais italais mes taip susidraugavome, kad galiausiai nutarėme aplenkti Paryžių ir kartu su jais vykti į Birmingeme vykstantį „Mini“ renginį. Kadangi neturėjome bilietų, į festivalį jie mus prasivežė paslėptus bagažinėje. Iki tol apie šį automobilį buvau girdėjus mažai, tačiau tos kelionės metu supratau, kad jis patogus, stilingas, o „Mini“ vairuotojai lengvai išprotėję pačia geriausia to žodžio prasme. Taip ir įsimylėjau „Mini“, – pasakoja Inga.

Jau po metų ji nusipirko pirmąjį savo „Austin Rover Mini“ automobilį ir nuo tada nepraleidžia nė vieno Tarptautinio „Mini“ klubų suvažiavimo. Būdama „MINI People“ Lietuvos klubo nare, Inga taip pat daug prisidėjo, kad 2015 m. Tarptautinis „Mini“ klubų suvažiavimas vyktų Lietuvoje.

„Jei ne degalinėje atsitiktinai sustojęs kemperis, turbūt dabar neturėčiau „Mini“ ir nepažinočiau daugybės nuostabių žmonių, kuriuos sutikau „MINI People“ klube Lietuvoje. Dėl to tam italui, kuris tada mane slapčia prasivežė į šventę, atsidėkodama tikrai ketinu padovanoti bilietą į „Mini“ renginį Lietuvoje“, – šypsosi Inga.

2008 m. Lietuvoje susikūręs „Mini People“ klubas šiandien vienija apie 250 narių ir daugiau nei 40 „Mini“ automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)