„Kiekvienuose kursuose dalyvaudavo per 100 motociklininkų. Kai kurie sugebėdavo atvykti net iš kitų miestų – motyvacija ir poreikis yra didelis. Tačiau vis tiek labai daug motociklininkų kreipiasi ir prašo, kad atvažiuotume ir į kitus miestus. Taigi dabar kviečiame atsiliepti vairuotojus ir balsuoti, į kurį kraštą šiemet atvežti pasidalinimą labai vertinga patirtimi, kuri gali apsaugoti gyvybę ir sveikatą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas sporto klubo „Coffee Racers“ vadovas Adomas Dautartas.

Pasak jo, ypač regionuose motociklininkams trūksta žinių ir suvokimo apie saugų vairavimą – didelis greitis, rizikų neįvertinimas ir netinkama apsauga kai kuriems būna lemiami.

Kursus sudaro 6 teorinės paskaitos, kuriose motociklininkai sužino svarbių dalykų apie motociklo vairavimo specifiką, kitų transporto priemonių, ypač didžiųjų, akląsias zonas, slidžias kelio dangas, didelio greičio keliamas rizikas, teisingą motociklo valdymą, būtiną aprangą ir apsaugas, saugų keleivių vežimą ir kitą.

Motociklininkų kursai

Po teorinių paskaitų uždarose trasose organizuojami praktiniai užsiėmimai.

Vairuotojai iki vasario 8 d. kviečiami balsuoti ir rinktis vieną iš šių miestų – apskričių centrų: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį arba Alytų.

„Šiuose kursuose kursuose gali dalyvauti visi pažengę ir pradedantys motociklininkai bei tie, kurie dar tik planuoja įsigyti A kategorijos teises. Be to, laukiami ir mopedų bei motorolerių vairuotojai“, – pažymi A. Dautartas.

Sporto klubas „Coffee Racers“ kasmet organizuoja ne tik nemokamus saugaus motociklizmo kursus, bet ir panašiu tikslu rengiamą praktinį renginį „Moto diena“ Kačerginės „Nemuno žiede“, kai visi norintieji, ypač nauji vairuotojai, gali išbandyti savo vairavimo galimybes saugiomis aplinkybėmis – uždaroje trasoje be kitų eismo dalyvių, prižiūrint greitosios pagalbos ekipažams ir teisėjams bokšteliuose.

Motociklininkų kursai

„Smagu pastebėti, kad kasmet į mūsų organizuojamus renginius mėgėjams ir profesionalams susirenka vis daugiau žmonių – taip prisidedame prie sąmoningumo ugdymo, kad lenktyniauti gatvėje yra nesaugu, o įgūdžius lavinti ar gauti savo adrenalino poreikį saugiausia tam skirtose lenktynių trasose“, – akcentuoja sporto klubo prezidentas.

Balsavimas ir registracija į kursus vyks čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)