Liepos 7 d. uostamiestyje vyks automobilių šoninio slydimo („drifto“) čempionatas, tą pačią dieną renginio žiūrovai galės parodyti ir savo griaunamąją galią automobilio ardymo varžybose.

Renginio organizatorius Edmundas Dargis pasakojo, kad tokios varžybos jau vyko prieš 5 metus.

„Šios varžybos įstrigo mano atmintyje. Kaip gali pamiršti, kai dalyvis iš „Golfo“ tiesiog rankomis išrovė sėdynę ir radiatorių, nors ir buvo duoti įrankiai!“, - pasakojo organizatorius.

Automobilių ardymas truks 15 minučių. Pagrindinė varžybų taisyklė ir tikslas – išardyti, ištraukti, išlupti kuo daugiau detalių iš automobilio. Nugalės komanda, išrinkusi daugiausiai detalių per duotą laiką.

„Esu girdėjęs istoriją, jog buvo dingęs baltos spalvos „Golf“ automobilis, kurį su policijos pagalba rado kažkur Klaipėdos užmiestyje paliktą prie kelio. Transporto priemonės savininkui išvykus į Klaipėdos komisariatą pildyti dokumentų, automobilis buvo paliktas kaip rastas. Po poros valandų grįžus su techninės pagalbos automobiliu, „Golf“ savininkas nustebo pamatęs savo transporto priemonę visiškai „pliką“, be motoro, be sėdynių, be salono dalių ir net be stiklų. Va kur profesionalai darbavosi, apie greitesnius ardymo specialistus neteko girdėti“, – pasakojo E. Dargis.

Šiam renginiui du „Volkswagen Golf“ automobilius paruošė sau darbą palengvinti nusprendusi atliekų perdirbimo kompanija „Kuusakoski“. Išardyti automobiliai ir jų dalys keliaus tiesiai į utilizavimo punktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)