Kone kiekvieną savaitgalį Lenkijos keliuose žūsta kelios dešimtys žmonių, sulaikoma apie 1000 išgėrusių vairuotojų. Kaip rodo šios šalies statistika, Lenkijos keliuose kasmet žūsta dviejų nedidelių miestelių gyventojai.

Kovai su kelių chuliganais Lenkijos policija pasitelkė kriminalistus ir informatikos specialistus. Visose šalies vaivadijose policijos komendantūrose sudarytos kelių policijos, kriminalistų ir kibernetikos specialistų grupės. Jų tikslas „kelių gaidelius“ medžioti internete, rašo dienraštis „Gazeta Wyborcza“.

Pasirodo, jog daugelis „pramuštgalvių“ savo išdaigas keliuose filmuoja, o po to savo „žygiais“ giriasi internete, tuo pačiu kelių policijai pateikdami neginčijamus eismo taisyklių pažeidimo įrodymus. Manoma, kad tokie specialistai padės išaiškinti ne vieną „užkietėjusį“ eismo pažeidėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją