Slalomo esmė – varžybų dalyviai poromis važiuoja ir varžosi dviejose kugeliais pažymėtose slalomo trasose. Tikslas – kuo greičiau išmanevruoti ir įveikti trasą. Pasak motociklų slalomo tradiciją puoselėti ketinančio sporto klubo „Coffee Racers“ prezidento Adomo Dautarto, ši sporto šaka labai patraukli akiai, nes galima stebėti, kaip meistriškai gali būti valdomas motociklas.

„Dalyvavimas slalomo varžybose nieko nekainuos, pati trasos konfigūracija nebus sudėtinga, o nugalėtojų lauks malonūs prizai, todėl į šias varžybas kviečiami visi išbandyti savo jėgas ir meistriškumą norintys motociklininkai. Norintiems dalyvauti pakanka turėti techniškai tvarkingą motociklą ir tinkamą motociklininko aprangą“, - sako A. Dautartas.

Motociklų slalomas jau daugelį metų yra ypač populiarus Japonijoje, tačiau pastaruoju metu sparčiai populiarėja ir kitose pasaulio šalyse. Slalomo varžybos išsiskiria tuo, kad čia motociklų greitis yra nedidelis, o rezultatą lemia ne motociklo galia ar maksimalus greitis, bet vairuotojo įgūdžiai. Būtent todėl šiose varžybose sėkmingai gali varžytis motociklininkai, vairuojantys įvairaus tipo motociklus. Lėtas ir sunkus „cruiser“ čia gali įkrėsti į kailį sportinei „britvai“, o „street“ klasės motociklas nebūtinai aplenks „enduro“. Šios varžybos nereikalauja specialaus technikos paruošimo, o pati sporto šaka dėl mažų greičių yra pakankamai saugi, todėl čia dalyvauja ne tik įgudę slalomo meistrai, bet ir daug pradedančiųjų motociklų vairuotojų.

Motociklų slalomas gerina motociklų vairuotojų vairavimo įgūdžius, padeda geriau pažinti savo ir savo motociklo galimybes, todėl šių varžybų nuolatiniai dalyviai užtikrintai jaučiasi ne tik trasoje, bet ir judriose miestų gatvėse.

Motociklų slalomas atrodo taip:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją