„Classic Car Contest“ konkurse nugalėjusio „BMW 501A“ savininkui Svajūnui Stankevičiui atiteko 2077 Lt prizas, kurį įsteigė pagrindinis konkurso rėmėjas „Route 77 Energy“.

Šis titulas jam tapo puikia dovana neseniai paminėto 55-ojo gimtadienio proga. Nugalėtojas prisipažino, kad pergalės nesitikėjo. Jis prognozavo, kad konkurso laurai atiteks itin retam „Rolls-Royce Silver Cloud III” (1963 m.). Į geriausiųjų penketuką taip pat pateko „Oldsmobile Super 88“ (1958 m.), AMC - AMX (1968 m.) bei automobilis, turintis BMW 318 (1987 m.) bazę ir „Moskvich 400“ (1950 m.) kėbulą.

DELFI skaitytojai taip pat turėjo galimybę balsuoti už labiausiai patinkantį klasikinį automobilį. Pirmoje balsavimo dalyje daugiausiai DELFI skaitytojų simpatijų sulaukė modifikuotas automobilis, turintis BMW 318 (1987 m.) bazę ir „Moskvich 400“ (1950 m.) kėbulą, antroje dalyje – Rolls-Royce Silver Cloud III (1963 m.), trečioje – VAZ 2106 (1984 m.). Šių automobilių savininkams atiteko specialūs DELFI prizai.

Važinėja tik išskirtinėmis progomis

Po nugalėtoju tapusio „BMW 501A“ variklio gaubtu sumontuotas 2.0 l, 65 AG agregatas. Iš viso buvo pagaminta beveik 10 tūkst. šio modelio automobilių. S. Stankevičius „BMW 501A“ įsigijo 2002 m. ir yra tik antrasis jo savininkas. Automobilio restauravimas užtruko 4 metus.

„Pirkau jį iš Olandijos, pirmąjį savininką parduoti automobilį teko įkalbinėti porą metų. Tuomet tai buvo pirmas toks automobilis Lietuvoje. Labai norėjau šio automobilio, kai jį pamačiau, tai buvo tarsi meilė iš pirmo žvilgsnio, labai patiko jo formos, išlenkimai. Tuomet už jį mokėjau apie 10 tūkst. eurų, o dabar jo vertės nežinau. Draugai sakė, kad viename iš Vokietijos forumų matė panašų pardavinėjamą, kuris kainavo 45-50 tūkst. eurų“, – sakė Klasikinių automobilių konkurso nugalėtojas.

Jis pasakojo, kad savuoju „BMW 501A“ važinėja tik išskirtinėmis progomis, pavyzdžiui, kai tuokiasi šeimos nariai ar giminės. Automobilio savininkas suskaičiavo, kad šis gražuolis jau dalyvavo ketveriose vestuvėse.

Pastarąjį dešimtmetį su BMW automobiliais nesiskiriantis S.Stankevičius, kasdien važinėjantis su kitu šios markės automobiliu 2005 m. pagamintu „BMW 530“, garaže dar turi 1962-ųjų „Mercedes-Benz 190“. Vis dėlto pašnekovas tvirtino, kad pastarajam dar reikia įdėti daug meilės.

Dalyvavo daugiau nei 70 automobilių

Registracija į „Classic Car Contest“ vyko visą vasarą, konkurse panoro dalyvauti daugiau nei 70 dalyvių. Konkurso organizatorių sudaryta komisija atrinko 18-a geriausių klasikinių automobilių, kurie rugsėjo mėnesį varžėsi dėl publikos balsų. Nugalėtojas buvo išrinktas susumavus DELFI skaitytojų, prekybos centro „Panorama“ lankytojų ir komisijos balsus. Konkurso komisija turėjo 2 balsus, portalo DELFI skaitytojų ir PC „Panorama“ lankytojų balsų dauguma sudarė po 1 balsą.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamą konkursą organizavo „The Classic Car Club“ kartu su Stasio Brundzos automobilių muziejumi „Motors Avenue“ ir naujienų portalu DELFI.

Visų konkurse dalyvavusių automobilių nuotraukas galite peržiūrėti paspaudę šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)