Pagal naują tvarką kitais metais vairavimo mokyklos turės įdiegti brangiai atsieisiančias naujoves, o įmones bene labiausiai baugina reikalavimas filmuoti mokykloje laikomą praktinio vairavimo įgūdžių galutinę įskaitą ir atsisakyti senesnių automobilių.

„Lietuvoje yra pats žemiausias vairavimo egzaminų išlaikymo lygis ir labai prastas mokinių paruošimas. Be to, šalyje vis dar labai daug nesąžiningų, fiktyviai mokinius ruošiančių mokyklų. Manome, kad labiausiai įvedamomis naujovėmis turėtų būti nepatenkintos mokyklos, kurios mokinius ruošia aplaidžiai“, – sakė Susisiekimo ministerijos ministro patarėjas ryšiams su visuomene Martynas Čerkauskas.

Įmonės „Dorkanas“ direktoriaus pavaduotojos Ramunės Dobilienės nuomone, nauji reikalavimai atsilieps vairavimo kursų kainoms: „Juk viena filmavimo kamera kainuoja apie 1000 Lt. Be to, kad būtų vykdomi reikalavimai, kone reikia pasamdyti atskirą žmogų. O tai irgi yra papildomos išlaidos.“

Anot jos, jau ir šiuo metu įmonė yra pastebėjusi nedidelį klientų sumažėjimą. Jį, be demografinių aplinkybių, lemia ir pablogėjusi žmonių finansinė padėtis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją